Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Sint Agatha vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Sint Agatha? Vloerverwarming wil zeggen een slim verwarmingssysteem die zich vlak onder de vloer bevindt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Dankzij onze specialisten bekijk je nuttige informatie over de bekendste typen vloerverwarming en de kosten. Wil je direct doorgaan? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Sint Agatha!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-sint-agatha-5435

Vloerverwarming laten leggen in Sint Agatha

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren best goed te doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of bespaar je liever wat tijd en stress? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een professional. In die situatie heb je garantie dat de installatie zonder problemen zal werken. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we kort maar krachtig welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Weergave van de woning

  Omschrijf het type woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Mogelijkheden zijn de badkamer, gang, woonkamer, slaapkamer, berging / schuur, keuken. Indien aanwezig kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel gekozen keuzes zijn een warm-water installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. In kleinere huisjes zijn infrarood matten onder de vloer een derde alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vul in wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om een oude dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals vinyl, tegels, laminaat, parket, tapijt, linoleum. Tevens is het van belang te delen wat voor type ondervloer toegepast is. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Daardoor kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Sint Agatha zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Het gaat om jouw adres, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de computer of telefoon delen we offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Land van Cuijk en omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van professionele vloerverwarming installateurs regio Sint Agatha

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat bij jouw situatie past is onderhevig aan jouw wensen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Wat ook van invloed is: de toegepaste ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de kostenindicatie. In het onderstaande blok bieden we aanvullende uitleg over de meest gekozen soorten en hun toepassingen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze manier kan zeer interessant zijn. We zien het met name als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in voorgevormde noppenplaten & isolatieplaten. Hierover wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een eenvoudige installatie en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Sint Agatha.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, Bosch, Remeha, ATAG, Nefit.

Natbouw vloeren verwarmen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Het effect daarvan is meer stabiliteit en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, Therminon, Danfoss, e-Heat, Warmup.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Sint Agatha

Een elektrische vloerverwarming werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Elektrische kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn de meest populaire toepassingen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische modellen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is zeer interessant voor kamers die je niet constant gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming in Sint Agatha

Bij infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. De verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat de vloer snel warm wordt en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Sint Agatha.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw woning op een slimme wijze verwarmen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Tarieven van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Sint Agatha liggen rond de €1225,00 tot €2250,00. De uiteindelijke kosten worden berekend a.d.h.v. allerlei factoren. Aanvankelijk is de prijs sterk afhankelijk van of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Relevante factoren die de prijzen bepalen: het type systeem, het aantal m2 van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort dekvloer. In de volgende weergave bieden we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Sint Agatha (update dinsdag, 23 juli 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€710 – €745€750 – €800
25 m2€800 – €1300€1000 – €1550
45 m2€2275 – €2875€2700 – €3225
70 m2€3825 – €4475€4200 – €4725
85 – 90 m2€5250 – €5675€5550 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, verdeler, draadmatten, wapening, noppenplaten, pompschakelaar, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Gietvloer, beton en steen zijn het best te combineren. Notitie: enkele vloertypes zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact wat de juiste afwerkvloer is met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Hierna lees je samengevat praktische info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Sint Agatha? In het onderstaande overzicht bekijk je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Eventueel kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Katwijk, Beers en Cuijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Land van Cuijk kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentelandvancuijk.nl). Voor verduurzaming verwarmingsbronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Sint Agatha?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.050 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zo’n €6.100 voor grotere klussen van 100 m2. De prijs hangt sterk af van het type model (warm water systeem of met stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het definitieve rendement hangt af van het soort model, de vloerbedekking en de totale thermische schil van het huis. In ideaal geïsoleerde panden is het rendement vaak vele malen beter. Mede door dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Sint Agatha, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 legwijzes: Als snelste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren bovenop de huidige (houten) vloer. Een nadeel van deze optie is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in komen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5435.

Plaats een reactie