Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Steenwijkerland vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Steenwijkerland? Vloerverwarming is een watergedragen of elektrisch systeem die je onder je vloer aanbrengt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit portaal lees je alles over de bekendste segmenten binnen vloerverwarming en de kosten. Wil je op korte termijn actie? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Steenwijkerland!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-steenwijkerland-8331

Vloerverwarming laten leggen in Steenwijkerland

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is de installatie van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een betrouwbare vakman. Door het inschakelen van een vakman mag je erop vertrouwen dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan hieronder specificeren stap-voor-stap waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat de totale aantal m2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de woonkamer, toilet, berging / schuur, slaapkamer, gang, keuken. Wanneer omhanden kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor een type verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De bekendste producten zijn een warm-water systeem of een elektrisch systeem. In veel situaties kan een infrarood systeem ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Specificeer wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld een cement dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals linoleum, tapijt, PVC, tegels, parket, laminaat. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef aan wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of juist later in het jaar. Hiermee kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Steenwijkerland vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. Er wordt gevraagd naar je woonadres, jouw mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Middels een email of brief krijg je 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Steenwijkerland en omliggende plaatsen. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van beschikbare vloerverwarming specialisten regio Steenwijkerland

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. De uiteindelijke keuze hangt af van meerdere zaken: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als de toegepaste ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de bouw-begroting (prijs). Hieronder check je aanvullende uitleg over de te overwegen installaties en hun pluspunten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze aanpak wint aan terrein in Nederland. We zien het met name bij renovatie klussen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen plaatst men in slimme noppenplaten en isolatieplaten. Daarop wordt meteen de vloer gelegd. Pluspunten daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Steenwijkerland.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Intergas, Remeha, Nefit, Vaillant, ATAG.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een sterke en stabiele vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Technea, Therminon, Danfoss, e-Heat, WTH, Warmup.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Steenwijkerland

Een elektrisch model werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Stroomkabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn het overwegen waard. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische installaties worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We raden het aan voor kamers die minder gebruikt worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Steenwijkerland

Als je gaat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Steenwijkerland.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw woning op een duurzame manier behaaglijk maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Steenwijkerland liggen rond de €1125,00 – €2475,00. De precieze kosten worden bepaald door verschillende onderdelen. Ten eerste wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante zaken die prijsbepalend zijn: het type verwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort afwerkvloer. In onderstaande weergave delen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Steenwijkerland (update vrijdag, 24 mei 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €735€755 – €790
25 m2€825 – €1250€1000 – €1625
50 m2€2325 – €2775€2575 – €3225
60 – 70 m2€3750 – €4450€4200 – €4825
85 m2 +€5225 – €5775€5575 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, verdeler, pompschakelaar, draadmatten, noppenplaten, tackerplaten, thermostaat en uurloon (provincie Overijssel).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Sinds enkele jaren werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Natuursteen en tegels vormen de beste combinatie. Disclaimer: enkele vloertypes zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Je kunt dan denken aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Hieronder bekijk je stapsgewijs de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Vind een installatiebedrijf

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Steenwijkerland? In het onderstaande overzicht bekijk je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Kampen, Noordoostpolder en Ooststellingwerf.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Steenwijkerland is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.steenwijkerland.nl). Voor milieuvriendelijkere installaties zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Steenwijkerland?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.275 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot gemiddeld €6.250 voor een groter huis (100 m2). Het definitieve tarief kom tot stand door het gewenste product (elektrisch of met warm water), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het persoonlijke rendement is afhankelijk van het soort systeem, de dekvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een juist geïsoleerde ruimte kan een optimaal rendement worden behaald. Dankzij (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Steenwijkerland, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten zien we steeds meer. Er zijn 2 manieren: Om te beginnen kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de vloer die er nu al ligt. Let op: dit kan zorgen voor een vloer die wat omhoog komt. Een tweede manier is infrezen. In die situatie worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8343.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie