Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Paasloo vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Paasloo? Het is een een lage temperatuur verwarmingssysteem die in de vloer is ingebouwd. Je bespaart flink op de energierekening, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze experts ontdek je veel info over de beschikbare typen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je op korte termijn actie? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Paasloo!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-paasloo-8378

Vloerverwarming laten leggen in Paasloo

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren een prima uitdaging. Ben je niet handig, of wil je het niet zelf doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een deskundige. In die situatie mag je erop vertrouwen dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In ons complete stappenplan verduidelijken we in vijf stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Inzicht in je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat de totale aantal m2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Geschikt zijn de keuken, berging / schuur, woonkamer, slaapkamer, toilet, badkamer. Wanneer omhanden kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor een van de beschikbare type verwarmingen. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De bekendste systemen zijn een warm-water installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. Soms is een infrarood installatie nog een alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vul in wat het huidige oppervlak is. Je kunt kiezen uit een basis dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals laminaat, tapijt, parket, linoleum, tegels, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor ondervloer er is. Het gaat vaak om beton, hout of steen.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zodoende kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Paasloo alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer de gevraagde gegevens in. Verstrek actuele details als je woonadres, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Op jouw mail delen wij kosteloos een een offerte van de beste vloerverwarming bedrijven in Steenwijkerland en de omliggende regio. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van professionele vloerverwarming specialisten omgeving Paasloo

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. De uiteindelijke keuze is afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook effect heeft op het advies is het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de kwaliteit van de ondervloer, de mate van isolatie en de bouw-begroting (prijs). In het volgende schema bieden we meer details over de veel gebruikte modellen en hun pluspunten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit concept zien we steeds meer terug in de woningbouw. In situaties bij renovatieprojecten en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in innovatieve noppenplaten of isolatieplaten. Daarop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Pluspunten daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Paasloo.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, Nefit, Bosch, AWB, ATAG.

Natbouw-verwarming

In het geval van natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Het verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit biedt extra stevigheid en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, WTH, Technea, Danfoss, Warmup0Paasloo

  Een volledig elektrisch product wordt volledig door stroom gedreven. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Stroomkabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn hiervan enkele voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische voorzieningen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is een goede opties voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. We zien het veel terug in badkamers.

  • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
  • Een korte reactietijd.
  • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Paasloo

Wanneer je alles laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Unieke verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Paasloo.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw huis op een goedkope manier warm houden

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Paasloo kost globaal gezien tussen de €1300,00 – €2475,00. Accurate kostenramingen zijn natuurlijk afhankelijk van allemaal facetten. Zo wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Overige zaken die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarming, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het type vloerbedekking. In onderstaande weergave vind je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Paasloo (update zondag, 14 juli 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €720€760 – €785
25 m2€825 – €1350€1100 – €1550
40 – 45 m2€2225 – €2850€2650 – €3375
60 – 70 m2€3700 – €4400€4000 – €4775
80 – 90 m2€5150 – €5800€5625 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, noppenplaten, pompschakelaar, wapening, thermostaat, draadmatten en arbeidskosten (provincie Overijssel).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het meeste efficiënt. Disclaimer: enkele types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of vloerenverkoper. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Onderstaand tref je kort en bondig de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Paasloo? In de tabel hieronder bekijk je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Ossenzijl, Vledder en Oldemarkt.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Steenwijkerland is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.steenwijkerland.nl). Voor energiebesparende energiesystemen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Paasloo?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.400 voor 15 m2 oplopend tot €5.150 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De verwachte prijs wordt bepaald door het geselecteerde systeem (warm water of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement wordt bepaald door het type systeem, de dekvloer maar ook de leeftijd van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning kan je pas echt goed het verschil merken. Door te kiezen voor gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Paasloo, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is absoluut mogelijk. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Ten eerste kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Het gevolg is wel dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een tweede manier is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8378.

Plaats een reactie