Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Overijssel vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Overijssel? Vloerverwarming wil zeggen een laag temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer aangebracht wordt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze website vind je uitgebreide informatie over de actuele soorten vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Overijssel!

De voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.

Vloerverwarming laten leggen in Overijssel

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet heel complex. Heb je geen technische kennis, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. Zo weet je zeker dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het onderstaande stappenplan omlijnen we stap-voor-stap wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Omschrijf het type woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Geschikt zijn de keuken, slaapkamer, berging / schuur, toilet, gang, badkamer. Indien beschikbaar kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het soort installatie. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare installaties zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit. Soms is een infrarood oplossing nog een alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn een cement dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, linoleum, tapijt, PVC, vinyl, tegels. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Zoals een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of nader te bepalen. Op die manier kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Overijssel eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Er wordt gevraagd naar de locatie van je huis, mailadres en telefoonnummer. Via de computer of telefoon delen wij een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Overijssel en de omliggende gemeente. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van bekende vloerverwarming vakmannen regio Overijssel

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem hangt af van velerlei variabelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga jij je oude huis opknappen? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het type ondervloer de bouwtechnische staat van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de hoogte van de investering. In onderstaande opsomming bieden we meer over de beschikbare keuzes en hun toepassingen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit model kan uitkomst bieden in veel situaties. In situaties bij verbouwklussen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen plaatst men in isolerende noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop wordt meteen de vloer gelegd. Pluspunten daarvan zijn een korte opwarmingstijd en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Overijssel.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Minder risico op barsten.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Bosch, Vaillant, ATAG, Nefit, AWB.

Natbouw-installatie

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Het effect daarvan is een degelijke vloerconstructie en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: e-Heat, Danfoss, Magnum, Therminon, WTH, Warmup.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Overijssel

De elektrische variant is 100% afhankelijk van stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Losse kabels, een slim mattensysteem en een folie met verwarmingsbanen zijn het overwegen waard. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische toepassingen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Overijssel

Als je gaat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Overijssel.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw appartement op een slimme manier verwarmen en koelen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Overijssel komen uit tussen de €1050,00 – €1850,00. Goede prijsindicaties worden berekend a.d.h.v. allerlei zaken. Ten eerste is het doorslaggevend of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Andere keuzes die de prijs bepalen: het soort systeem, de kamers die je wilt verwarmen, de legwijze en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende blok delen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Overijssel (update zondag, 16 juni 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €735€775 – €810
25 m2€800 – €1275€1025 – €1600
50 m2€2225 – €2800€2550 – €3250
65 – 70 m2€3725 – €4350€4175 – €4900
85 m2 +€5250 – €5725€5550 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, pompschakelaar, wapening, verdeler, draadmatten, noppenplaten en vergoeding voor de arbeid (Provincie Overijssel).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Notitie: sommige vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Denk dan bijvoorbeeld aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact afwerkvloer interessant is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Hierna bekijk je samengevat de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.
Vergelijk specialisten in: Deventer, Hellendoorn, Rijssen-Holten, Hof van Twente, Haaksbergen, Enschede, Hengelo, Oldenzaal, Dinkelland, Almelo, Borne, Wierden, Tubbergen, Twenterand, Dalfsen, Ommen, Hardenberg, Staphorst, Zwolle, Zwartewaterland, Raalte, Olst-Wijhe, Kampen en Steenwijkerland.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- of hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.