Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Slijkenburg vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Slijkenburg? Het is een verwarmingstype die je onder je vloer aanbrengt. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bekijk je praktische informatie over de huidige soorten vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Heb je interesse? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Slijkenburg!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-slijkenburg-8489

Vloerverwarming laten leggen in Slijkenburg

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming installeren niet heel complex. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen tijd? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. Op die manier heb je de zekerheid dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan hieronder adviseren we stap-voor-stap waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Omschrijf type woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Denk aan berging / schuur, woonkamer, slaapkamer, badkamer, keuken, gang. Ook is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer een soort verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De meest bekende installaties zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit. In sommige gevallen is een toepassing met infrarood ook het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef door op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit een normale dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals PVC, linoleum, parket, tegels, tapijt, vinyl. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Bijvoorbeeld een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Deel je wensen wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Zo kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Slijkenburg alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Denk dan aan jouw adres, e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de mail delen we 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Weststellingwerf en de nabije omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van goede vloerverwarming vakmannen omgeving Slijkenburg

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste werkt is afhankelijk van allerlei thema’s: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of een klushuis? Andere factoren zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, verwarmingsbron en de prijs die je maximaal wilt betalen. Hieronder vertellen we meer details over de meest gekozen soorten en hun voordelen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit model kan zeer interessant zijn. Vooral als er beperkte budgetten zijn en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in op maat gemaakte isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen komt direct de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn minder risico op barsten in de vloer en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Slijkenburg.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Remeha, Bosch, Nefit, AWB, Intergas.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een sterke en stabiele vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, e-Heat, Therminon, WTH, Warmup.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Slijkenburg

De elektrische variant is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Losse kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een speciaal folie systeem zijn enkele populaire mogelijkheden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische systemen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We raden het aan voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming in Slijkenburg

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De kokers liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat jouw vloer snel lekker warm is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Slijkenburg.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw kamer op een slimme manier verwarmen en koelen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Slijkenburg liggen rond de €1300,00 tot €2475,00. Goede prijsindicaties worden bepaald door verschillende facetten. Zo zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Alternatieve onderdelen die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarming, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de uiteindelijke vloerbedekking. In onderstaande weergave kan je aan de slag met de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Slijkenburg (update dinsdag, 16 april 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€710 – €730€775 – €790
20 m2€825 – €1275€1000 – €1450
40 m2€2300 – €2800€2525 – €3400
60 – 65 m2€3750 – €4400€4025 – €4875
80 – 90 m2€5100 – €5775€5625 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, thermostaat, draadmatten, wapening, pompschakelaar, noppenplaten, tackerplaten en uurloon (provincie Friesland).

De beste soorten vloerbedekking

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen geven de beste prestaties. Let op: meerdere constructies zijn minder handig om te kiezen. Je kunt dan denken aan massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een expert of winkel. Zij kunnen aangeven wat de juiste afwerkvloer is met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het onderstaande schema bekijk je in het kort de kenmerken van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Slijkenburg? In de tabel hieronder delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Friesland. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Nijelamer, Akkrum en Oldelamer.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Weststellingwerf krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.weststellingwerf.nl). Voor duurzame installaties zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Slijkenburg?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €925 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €5.400 voor een woningoppervlak van 100 m2. De verwachte prijs is afhankelijk van het gekozen systeem (elektrisch of warm water systeem), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het unieke rendement heeft te maken met het gewenste model, de ondervloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In ideaal geïsoleerde panden komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Slijkenburg, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker haalbaar. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als handigste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Daarbij zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8489.

Plaats een reactie