Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nederland vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Nederland? Vloerverwarming is een comfortabele verwarming dat onder de vloer wordt gelegd. Je energierekening daalt, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Een totaal onzichtbaar systeem! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze site delen we veel info over de meest toegepaste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij direct besparen? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Nederland!

De voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-nederland-8362

Vloerverwarming laten leggen in Nederland

Als je een ervaren klusser bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een deskundige. Op die manier heb je garantie dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we kort maar krachtig waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Weergave van de woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat de totale aantal m2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Geschikt zijn de berging / schuur, keuken, gang, badkamer, toilet, woonkamer. Wanneer omhanden is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Maak een keuze voor een type verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest gangbare systemen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een systeem dat werkt op elektriciteit. In diverse huizen zal een infrarood model ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Omschrijf wat er nu op de vloer ligt. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een standaard dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, tapijt, parket, tegels, PVC, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dat een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of juist later in het jaar. Met die informatie kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Nederland zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer de gevraagde gegevens in. In de basis gaat het om de locatie van je huis, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via mail of per post bieden we een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Steenwijkerland en de regio daarbuiten. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van gespecialiseerde vloerverwarming experts omgeving Nederland

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Jouw ideale systeem hangt af van meerdere zaken: Hoe groot en hoe oud is het huis? Zoek je iets voor een nieuwe woning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere factoren zijn: het soort ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, opbouwhoogte en de maximale kosten. In onderstaande opsomming check je nuttige informatie over de veel gebruikte modellen en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze aanpak wordt steeds populairder. Vooral bij renovatiewerkzaamheden en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in op maat gemaakte noppenplaten en isolatieplaten. Op dit systeem komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste voordelen zijn een kleinere opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Nederland.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, ATAG, Vaillant, Bosch, Nefit, Intergas.

Natbouw-systemen

Bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Het effect daarvan is een meer solide vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, Technea, Warmup, Magnum, WTH.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Nederland

Een elektrische vloerverwarming is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn het overwegen waard. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische voorzieningen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We raden het aan voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Nederland

Wanneer je alles laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Unieke verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De kokers liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Nederland.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Goedkope oplossing.

Jouw kamer op een slimme wijze verwarmen

Comfort, gemak en geld besparen?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Nederland schommelen tussen de €975,00 – €2425,00. De exacte kosten hangen af van allemaal facetten. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Variabele facetten die effect hebben op de kosten zijn: het type installatie, het aantal m2 van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het type vloerbedekking. In de onderstaande tabel bieden we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nederland (update zondag, 14 juli 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€710 – €745€770 – €795
25 m2€950 – €1200€1000 – €1450
40 – 50 m2€2250 – €2800€2650 – €3350
65 m2€3850 – €4450€4175 – €4800
85 m2 +€5250 – €5750€5575 – €6250
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, verdeler, draadmatten, tackerplaten, noppenplaten, pompschakelaar plus afvoer en uurloon (provincie Overijssel).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Natuursteen en tegels zijn het best te combineren. Advies: diverse afwerkvloeren werken minder goed. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag wat de juiste afwerkvloer is met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de opsomming hieronder bekijk je samengevat de eigenschappen van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nederland? In het onderstaande overzicht vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Eventueel kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Blokzijl, Wetering en Giethoorn.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Steenwijkerland bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.steenwijkerland.nl). Voor energiebesparende energiesystemen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Nederland?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.225 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot om en nabij de €5.700 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie is afhankelijk van het soort model (elektrisch of met warm water), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement wordt bepaald door het gewenste model, de vloerbedekking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een goed geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Mede door (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nederland, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker haalbaar. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als voordeligste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Het gevolg is wel extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In dat geval worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8362.

Plaats een reactie