Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kalenberg vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Kalenberg? Het gaat om een ingebouwde warmtebron die in de vloer is ingebouwd. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook gunstig voor het klimaat. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via onze experts lees je bruikbare informatie over de huidige soorten vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij snel van start? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Kalenberg!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-kalenberg-8377

Vloerverwarming laten leggen in Kalenberg

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een prima uitdaging. Ben je niet handig, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. Door het inschakelen van een vakman weet je zeker dat alles naar behoren functioneert. In ons complete stappenplan vertellen we je kort maar krachtig wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Specificeer het aantal vierkante meters en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de badkamer, woonkamer, toilet, keuken, berging / schuur, slaapkamer. Indien beschikbaar is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Geef je voorkeur door voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Bekende installaties zijn een warm-water installatie of een elektrisch systeem. Doorgaans is een toepassing met infrarood absoluut het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Specificeer wat er nu op de vloer ligt. Het antwoord kan zijn een oude dekvloer of misschien vloerbedekking zoals laminaat, tegels, parket, vinyl, tapijt, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Het gaat vaak om een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Zo kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Kalenberg eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Denk dan aan de locatie van je huis, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Op jouw mail sturen we kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Steenwijkerland en de nabije omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van de beste vloerverwarming specialisten regio Kalenberg

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. De uiteindelijke keuze komt tot stand door diverse aspecten: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere factoren zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de bouwtechnische staat van de ondervloer, opbouwhoogte en je beschikbare budget. In de lijst hierna lees je meer info over de relevante systemen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze aanpak kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit zien we met name terug als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in losse noppenplaten of isolatieplaten. Op dit systeem wordt de definitieve toplaag gelegd. Dit geeft minder risico op barsten in de vloer en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Kalenberg.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, Remeha, Bosch, ATAG, Intergas.

Natbouw-verwarming

In de situaties bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je meer stabiliteit en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Magnum, WTH, Technea, e-Heat, Danfoss, Warmup.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Kalenberg

Een elektrische vloerverwarming is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele bekende voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die je niet veel gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Laat vloerverwarming infrezen in Kalenberg

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Kalenberg.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw huis op een duurzame wijze opstoken

Comfort, gemak en geld besparen?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Kalenberg kost globaal gezien tussen de €1025,00 tot €2300,00. Goede prijsindicaties worden gecalculeerd op basis van velerlei zaken. Allereerst maakt het nogal uit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Variabele keuzemogelijkheden die invloed hebben op de prijs zijn: het soort systeem, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en het type vloerbedekking. In onderstaande weergave bieden we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kalenberg (update maandag, 22 juli 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€690 – €745€755 – €780
20 m2€900 – €1275€1100 – €1450
40 m2€2350 – €2775€2625 – €3350
65 – 70 m2€3825 – €4450€4025 – €4900
90 m2 +€5225 – €5750€5575 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, draadmatten, thermostaat, noppenplaten, pompschakelaar, verdeler, wapeningen arbeid en BTW (provincie Overijssel).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn over het algemeen de beste keuze. Tip: enkele types werken minder goed. Je kunt dan denken aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij vertellen dan wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het onderstaande schema tref je stapsgewijs praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kalenberg? Hieronder vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Oldemarkt, Paasloo en Kuinre.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Steenwijkerland is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.steenwijkerland.nl). Voor duurzamere installaties zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Kalenberg?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.025 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €6.400 voor een grote ruimte van 100 m2. Het definitieve tarief wordt berekend aan de hand van het gekozen model (elektrisch of traditioneel), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement komt tot stand door het type installatie, de afwerklaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een grondig geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Door (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kalenberg, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 legwijzes: Als snelste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Dit zorgt wel voor een stukje extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen in komen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8377.

Plaats een reactie