Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ossenzijl vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Ossenzijl? Het is een populaire manier van verwarmen die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je hebt geen last meer van koude voeten! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via dit portaal vind je bruikbare informatie over de veel gekozen keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct doorgaan? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Ossenzijl!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-ossenzijl-8376

Vloerverwarming laten leggen in Ossenzijl

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een installateur. Zo heb je de zekerheid dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we stapsgewijs waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Beschrijf je huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Kies voor bijvoorbeeld de keuken, berging / schuur, woonkamer, badkamer, slaapkamer, toilet. Indien aanwezig kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies een type verwarming. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel gekozen systemen zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In woning met weinig oppervlakte is een infrarood product nog een alternatief.

 3. De huidige situatie

  Vul in welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn een nieuwe dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tapijt, laminaat, parket, tegels, linoleum, PVC. Tevens is het van belang te delen wat voor ondervloer er is. Voorbeelden daarvan zijn een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Met deze details kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Ossenzijl zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Er wordt gevraagd naar je woonadres, e-mail en telefoonnummer. Op jouw mail ontvang je 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Steenwijkerland en de regio daarbuiten. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van gespecialiseerde vloerverwarming specialisten regio Ossenzijl

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste werkt is mede afhankelijk van een aantal factoren: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of een klushuis? De keuze wordt ook beïnvloed door of het een houten of zandcementen ondervloer is, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, verwarmingsbron en de kostenindicatie. In de lijst hierna check je bruikbare informatie over de relevante systemen en hun interessante aspecten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze aanpak wordt steeds meer omarmd door aannemers. We zien het met name bij renovaties en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in speciale noppenplaten en isolatieplaten. Op dit systeem wordt meteen de vloer gelegd. Dit geeft een gunstige opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Ossenzijl.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, AWB, Remeha, Bosch, Vaillant.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Bij de natbouw variant worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit geeft extra stevigheid en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Technea, Warmup, Magnum, WTH, Therminon, Danfoss.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Ossenzijl

De elektrische variant is 100% afhankelijk van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Stroomkabels, een slim mattensysteem en een kunststof folie zijn het overwegen waard. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het wordt toegepast in kamers die je niet constant gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Laat vloerverwarming infrezen in Ossenzijl

Als je het systeem laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. De verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Ossenzijl.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw huis op een slimme wijze warm houden

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Ossenzijl komen uit tussen de €1275,00 – €2325,00. De precieze kosten zijn natuurlijk afhankelijk van meerdere onderdelen. Allereerst maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Andere factoren die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarming, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de afwerkvloer die je kiest. In de lijst hierna verstrekken we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ossenzijl (update zondag, 14 april 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €725€760 – €805
25 m2€825 – €1225€1075 – €1650
45 m2€2250 – €2800€2500 – €3275
65 – 70 m2€3700 – €4375€4175 – €4775
80 m2 +€5200 – €5750€5600 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, wapening, noppenplaten, pompschakelaar, verdeler, tackerplaten, thermostaat en uurloon (provincie Overijssel).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn een uitstekende match. Let op: meerdere types geven minder goede prestaties. Je kunt dan denken aan tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of winkel. Zij vertellen dan wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het blok hierna bieden we overzichtelijk meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ossenzijl? Onderstaand delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Kuinre, Kalenberg en Blankenham.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Steenwijkerland ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.steenwijkerland.nl). Voor slimme en duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door middel van energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Ossenzijl?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.450 voor 15 m2 tot om en nabij de €6.500 voor een woningoppervlak van 100 m2. De uiteindelijke prijs hangt sterk af van het gewenste product (elektrisch of traditioneel), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement wordt bepaald door het soort systeem, de dekvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In ideaal geïsoleerde panden kan een optimaal rendement worden behaald. Door (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ossenzijl, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een goede keuze. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als makkelijkste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Houd hierbij rekening met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. In die situatie worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8376.

Plaats een reactie