Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Steenwijkerwold vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Steenwijkerwold? Vloerverwarming betreft een verwarmingstype die jouw vloer opwarmt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze site delen we alles over de populaire keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je op korte termijn actie? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Steenwijkerwold!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-steenwijkerwold-8341

Vloerverwarming laten leggen in Steenwijkerwold

Als je technisch onderlegd bent dan is een vloerverwarming aansluiten niet al te moeilijk. Is dit allemaal nieuw, of bespaar je liever wat tijd en stress? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. Zodoende is er geen twijfel of alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan hieronder verduidelijken we in 5 korte onderdelen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de toilet, badkamer, berging / schuur, woonkamer, gang, keuken. Ook kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Kies een soort verwarmingssysteem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel toegepaste types zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit. In kleinere huisjes kan een infrarood systeem ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit een cement dekvloer of vloerbedekking zoals vinyl, linoleum, tegels, parket, PVC, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dit een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Steenwijkerwold zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. In de basis gaat het om je woonadres, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de mail krijg jij 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Steenwijkerland en de regio daarbuiten. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van de beste vloerverwarming vakmannen nabij Steenwijkerwold

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste is wordt bepaald door hoe je jouw woning wilt verwarmen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of gaat het om een renovatieproject? Waar je ook rekening mee moet houden: of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, opbouwhoogte en de maximale kosten. In de lijst hierna check je meer informatie over de relevante systemen en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze werkwijze wordt steeds populairder. Dat is vooral zo bij renovaties en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in isolerende isolatieplaten & noppenplaten. Hier komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De positieve effecten hiervan zijn een kleinere opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Steenwijkerwold.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Bosch, Vaillant, AWB, Nefit, ATAG.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In het geval van natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling zal de vloer uitzetten en krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een meer solide vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: e-Heat, Magnum, WTH, Warmup, Technea, Therminon.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Steenwijkerwold

De elektrische variant werkt 100% op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een speciaal folie systeem komen we in de praktijk veel tegen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische modellen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Steenwijkerwold

Bij infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Unieke verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slangen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Steenwijkerwold.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw kamer op een slimme manier verwarmen en koelen

Comfort, gemak en geld besparen?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Steenwijkerwold kost globaal gezien tussen de €925,00 tot €2250,00. De uiteindelijke kosten hangen af van verschillende onderdelen. Om te beginnen is het doorslaggevend of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Andere keuzemogelijkheden die invloed hebben op de prijs zijn: het soort verwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, de legwijze en het soort afwerkvloer. In het volgende blok tref je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Steenwijkerwold (update dinsdag, 23 juli 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€690 – €740€755 – €780
20 m2€925 – €1350€1000 – €1450
45 m2€2300 – €2800€2600 – €3275
65 – 70 m2€3850 – €4500€4000 – €4725
80 m2 +€5175 – €5675€5650 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, wapening, draadmatten, pompschakelaar, thermostaat, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Overijssel).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Eigenlijk is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het meeste efficiënt. Disclaimer: meerdere soorten geven minder goede prestaties. Denk dan bijvoorbeeld aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt dit ook navragen bij een professional of plaatselijke leverancier. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de volgende weergave delen we kort en bondig meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Steenwijkerwold? Op deze pagina tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Willemsoord, Basse en De Pol.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Steenwijkerland bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.steenwijkerland.nl). Voor duurzame producten zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Steenwijkerwold?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.325 voor 10 tot 20 m2 tot wel €5.100 voor een groter huis (100 m2). De kostprijs wordt beïnvloed door het type product (watergedragen of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement heeft te maken met het gekozen systeem, de afwerkvloer maar ook de leeftijd van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning werkt het systeem een stuk effectiever. Door te kiezen voor gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Steenwijkerwold, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat steeds vaker gebeurt. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als voordeligste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze aanpak worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8341.

Plaats een reactie