Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Eesveen vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Eesveen? Vloerverwarming wil zeggen een type verwarming die direct onder de vloer ligt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze experts verstrekken we uitgebreide informatie over de populaire keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de kosten. Wil jij direct besparen? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Eesveen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-eesveen-8347

Vloerverwarming laten leggen in Eesveen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Ben je niet handig, of heb je geen zin in gedoe? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een installateur. Met die beslissing weet je zeker dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verduidelijken we in 5 korte onderdelen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Beschrijf je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld woonkamer, gang, keuken, slaapkamer, badkamer, berging / schuur. Vaak kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Geef je voorkeur door voor een van de beschikbare type verwarmingen. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Vaak gekozen soorten zijn een watergedragen systeem of een installatie op stroom. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood installatie absoluut het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef door wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan enkel een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, tapijt, PVC, vinyl, tegels, parket. Het is ook goed om te vertellen wat voor ondervloer er is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcementvloer of hout.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Daardoor kunnen aangesloten installatiebedrijven in Eesveen zien of het past in de planning.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Verstrek actuele details als adresgegevens, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via internet (mail) bieden wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Steenwijkerland en de omliggende gemeente. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van erkende vloerverwarming specialisten nabij Eesveen

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste is is afhankelijk van velerlei variabelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of ga je een bestaande woning renoveren? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het soort ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de verwachte kostprijs. In het volgende schema tref je aanvullende details over de meest populaire soorten en hun toepassingen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze aanpak kan zeer interessant zijn. In situaties als de budgetten summier zijn en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen plaatst men in innovatieve isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem kan je de afwerkvloer toepassen. Belangrijke eigenschappen zijn een korte opwarmingstijd en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Eesveen.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Bosch, AWB, Intergas, Nefit, Vaillant.

Nat vloerverwarmingssysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit resulteert in meer stabiliteit en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, Technea, Therminon, WTH, Danfoss.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Eesveen

Een elektrische installatie heeft stroom als warmtebron. Je hebt meerdere keuzes. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem en vloerverwarmingsfolie zijn het overwegen waard. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We zien het vaak terug in kamers die minder gebruikt worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Een korte reactietijd.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Eesveen

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. Deze constructies liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je weinig warmteverlies hebt. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Eesveen.

 • Snelle en praktische methode.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Goedkope oplossing.

Jouw kamer op een voordelige manier opstoken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Eesveen liggen tussen de €1275,00 – €2000,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van velerlei factoren. Zo wordt de prijs bepaald door of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Noemenswaardige aspecten die de prijs bepalen: het soort vloerverwarming, de te verwarmen ruimte, de manier van leggen en de mate van afwerking. In het volgende schema tref je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Eesveen (update dinsdag, 16 april 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €730€770 – €790
25 m2€825 – €1300€950 – €1625
40 – 50 m2€2250 – €2800€2625 – €3275
60 m2€3700 – €4425€4150 – €4800
85 – 90 m2€5175 – €5725€5725 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, wapening, tackerplaten, thermostaat, verdeler, noppenplaten en arbeidskosten (provincie Overijssel).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Tegenwoordig is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer vormen de beste combinatie. Disclaimer: bepaalde vloertypes hebben een te sterk isolerende werking. Het gaat bijvoorbeeld om een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of showroom. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de volgende weergave tref je een toelichting / extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Eesveen? Op deze pagina bekijk je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Kallenkote, Wapserveen en Onna.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Steenwijkerland is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.steenwijkerland.nl). Voor slimme en duurzame maatregelen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Eesveen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €725 voor 10-15 m2 oplopend tot €5.450 voor een grote ruimte van 100 m2. De kostprijs hangt sterk af van het soort installatie (warm water systeem of met stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Dankzij duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement is afhankelijk van het type product, de vloerbedekking maar ook de leeftijd van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte werkt het systeem een stuk effectiever. Door dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Eesveen, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen zien we steeds meer. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als voordeligste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een nadeel van deze optie is een stukje extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Daarbij worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8347.

Plaats een reactie