Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wanneperveen vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Wanneperveen? Het gaat om een zuinige manier van verwarmen die zich vlak onder de vloer bevindt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook goed voor het milieu. En het werkt met vrijwel elk type vloer. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op deze website bekijk je veel info over de verschillende segmenten binnen vloerverwarming en de kosten. Wil jij snel van start? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Wanneperveen!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-wanneperveen-7946

Vloerverwarming laten leggen in Wanneperveen

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming installeren een klus die je zelf kunt doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen zin in gedoe? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een specialist. Door het een deskundige te laten doen mag je erop vertrouwen dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan hieronder verduidelijken we kort maar krachtig waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Omschrijf jouw woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Specificeer het aantal vierkante meters en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, slaapkamer, gang, woonkamer, toilet, keuken. Tevens kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over het soort systeem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen types zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit. In sommige gevallen zal een infrarood model ook een optie.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef aan hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit alleen een dekvloer of vloerbedekking zoals PVC, tapijt, laminaat, vinyl, parket, linoleum. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dit een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Deel je wensen wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of binnen 3 maanden. Op die manier kunnen de regionale installatiebedrijven in Wanneperveen zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar adresgegevens, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Middels een email of brief sturen wij 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Steenwijkerland en de nabije omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van erkende vloerverwarming experts regio Wanneperveen

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat bij jouw situatie past komt tot stand door meerdere zaken: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of ga jij je oude huis opknappen? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het soort ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de hoogte van de investering. In de volgende bullets delen we nuttige informatie over de te overwegen installaties en hun interessante aspecten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit concept kan uitkomst bieden in veel situaties. We zien het met name bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in maatwerk noppenplaten en isolatieplaten. Op dit systeem komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Dit geeft een kleinere opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Wanneperveen.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Minder risico op barsten.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Vaillant, AWB, Intergas, ATAG, Remeha.

Natbouw-verwarming

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit zorgt voor extra stevigheid en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, Therminon, Magnum, WTH, Technea.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Wanneperveen

Het elektrische systeem wordt volledig door stroom gedreven. Je hebt meerdere keuzes. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Wanneperveen

Als je het systeem laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Wanneperveen.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw ruimtes op een innovatieve manier verwarmen en koelen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Wanneperveen liggen rond de €1025,00 tot €1925,00. De precieze kosten worden gecalculeerd op basis van verschillende facetten. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Relevante facetten die invloed hebben op de prijs zijn: het type installatie, de te verwarmen ruimte, de manier van leggen en de mate van afwerking. In onderstaande weergave vind je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wanneperveen (update dinsdag, 23 juli 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €730€755 – €780
20 – 25 m2€850 – €1225€1125 – €1475
40 m2€2325 – €2775€2575 – €3400
60 m2€3725 – €4375€4100 – €4700
80 m2 +€5125 – €5800€5500 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, wapening, tackerplaten, verdeler, noppenplaten, draadmatten, pompschakelaar en arbeidskosten (provincie Overijssel).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Eigenlijk werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het meeste efficiënt. Belangrijk: bepaalde vloeren zijn minder handig om te kiezen. Dit zijn bijvoorbeeld houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of winkel. Zij vertellen je graag wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het blok hierna check je een toelichting / aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven uit de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wanneperveen? In het onderstaande overzicht bekijk je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Tiendeveen, Nijeveen en Stuifzand.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Steenwijkerland kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.steenwijkerland.nl). Voor verduurzaming energiesystemen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Wanneperveen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.175 voor 10 tot 20 m2 tot wel €6.000 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs hangt sterk af van het gewenste systeem (elektrisch of warm water systeem), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het exacte rendement wordt bepaald door het geselecteerde product, de ondervloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In perfect geïsoleerde kamers zal het rendement effect snel naar voren komen. Middels (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wanneperveen, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als makkelijkste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de vloer die er nu al ligt. In de praktijk krijg je wel te maken met extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Daarbij worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7946.

Plaats een reactie