Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming IJsselham vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in IJsselham? Vloerverwarming betreft een vorm van centrale verwarming die de vloer met warm water verwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op dit platform ontdek je alles over de actuele keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Heb je interesse? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in IJsselham!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-ijsselham-8361

Vloerverwarming laten leggen in IJsselham

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren een hele mooie klus. Heb je geen technische kennis, of heb je geen tijd? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. Zo is er geen twijfel of alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is vertellen we je stapsgewijs wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Beschrijf alle kamers van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld toilet, keuken, badkamer, gang, woonkamer, berging / schuur. Ook kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Maak een keuze voor het type systeem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Bekende producten zijn een warm-water systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. In veel situaties kan een infrarood systeem ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Specificeer wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan een normale dekvloer of vloerafwerking als linoleum, tapijt, tegels, vinyl, PVC, parket. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef aan wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of nader te bepalen. Aan de hand van deze gegevens kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in IJsselham alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Denk dan aan postcode, straatnaam en huisnummer, e-mail en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Middels een email of brief delen we een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Steenwijkerland en de omliggende regio. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van goede vloerverwarming installateurs regio IJsselham

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past is onderhevig aan diverse aspecten: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of gaat het om een renovatieproject? Andere factoren zijn: de toegepaste ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). Hieronder delen we praktische informatie over de diverse soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit model wordt meer en meer toegepast. In situaties bij renovaties en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in innovatieve noppenplaten & isolatieplaten. Hierbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn minder kans op barsten en scheuren en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in IJsselham.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, Intergas, AWB, Nefit, Vaillant.

Natbouw vloeren verwarmen

Bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit type verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (zoals staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit resulteert in een degelijke vloerconstructie en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, Warmup, WTH, e-Heat, Technea.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in IJsselham

Een elektrische installatie heeft stroom als warmtebron. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een kunststof folie zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische installaties zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die je niet constant gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Laat vloerverwarming infrezen in IJsselham

In het geval van infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Gepatenteerde verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slakkenhuizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je weinig warmteverlies hebt. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in IJsselham.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw woning op een voordelige manier verwarmen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in IJsselham liggen rond de €1150,00 – €2175,00. De precieze kosten hangen af van meerdere onderdelen. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve keuzemogelijkheden die hun weerslag hebben op de prijs: het soort systeem, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende blok verstrekken we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in IJsselham (update donderdag, 13 juni 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€715 – €740€760 – €790
20 m2€800 – €1225€1125 – €1625
45 m2€2250 – €2850€2650 – €3200
60 m2€3700 – €4400€4075 – €4750
85 m2 +€5125 – €5800€5600 – €6500
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, noppenplaten, tackerplaten, pompschakelaar, verdeler, wapening, draadmatten plus afvoer en uurloon (provincie Overijssel).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn het best te combineren. Disclaimer: sommige vloertypes zijn minder handig om te kiezen. Het gaat bijvoorbeeld om een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakman of plaatselijke leverancier. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Hieronder delen we kort en bondig aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven uit de buurt

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in IJsselham? Hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Giethoorn, Nederland en Wapserveen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Steenwijkerland kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.steenwijkerland.nl). Voor hernieuwbare maatregelen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in IJsselham?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.450 voor 10 m2 oplopend tot €5.600 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijs hangt sterk af van het soort installatie (watergedragen of op basis van stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van de gewenste installatie, de afwerking en ook de staat van de woning. In perfect geïsoleerde kamers komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door te kiezen voor gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in IJsselham, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker een mogelijkheid. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als eerste optie kan je de vloerverwarming installeren direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Let op: dit kan zorgen voor een vloer die wat omhoog komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8361.

Plaats een reactie