Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kampen vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Kampen? Vloerverwarming is een zuinige manier van verwarmen dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je betaalt lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via dit portaal ontdek je nuttige informatie over de meest toegepaste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij snel van start? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Kampen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-kampen-8261

Vloerverwarming laten leggen in Kampen

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet zo ingewikkeld. Heb je geen technische kennis, of wil je het professioneel laten doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een deskundige. Door het inschakelen van een vakman heb je garantie dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verhelderen we stapsgewijs wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de woonkamer, keuken, slaapkamer, toilet, gang, berging / schuur. Indien mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een type verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest bekende modellen zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In veel situaties is een toepassing met infrarood ook een optie.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef door wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om enkel een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als linoleum, parket, tegels, laminaat, tapijt, PVC. Het is ook goed om te vertellen wat voor type ondervloer toegepast is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Verbouwperiode

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Op die manier kunnen de regionale installatiebedrijven in Kampen vooraf kijken of er plek is.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Denk dan aan jouw adres, jouw privé mailadres en jouw 06-nummer. Via mail of per post krijg jij kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Kampen en de omliggende gemeente. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van professionele vloerverwarming installateurs omgeving Kampen

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze is onderhevig aan jouw wensen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuw te bouwen huis of een renovatieklus? Wat ook van invloed is: type ondervloer (beton, hout of steen), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In de volgende bullets tref je meer info over de veel gebruikte modellen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze werkwijze kan zeer interessant zijn. Dit is met name interessant bij renovatiewerkzaamheden en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden gelegd in maatwerk isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit een lagere keteltemperatuur en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Kampen.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, AWB, Bosch, Vaillant, Remeha, Nefit.

Natbouw-installatie

Bij de natbouw variant wordt het geheel in een laag cement gestort. Het verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op meer stabiliteit en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Magnum, Warmup, Therminon, e-Heat, Technea, Danfoss0Kampen

  De elektrische variant werkt op basis van stroom. Je hebt meerdere keuzes. Stroomkabels, een slim mattensysteem en het elektrische foliesysteem zijn enkele bekende voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

  • Minder geschikt voor grote ruimtes.
  • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
  • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Vloerverwarming infrezen in Kampen

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. Deze constructies liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd niet lang is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Kampen.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een milieuvriendelijke wijze op temperatuur brengen

Comfort, gemak en geld besparen?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Kampen variëren tussen de €925,00 – €1950,00. De exacte kosten komen tot stand door allemaal onderdelen. Om te beginnen worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Alternatieve aspecten die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarming, de kamers die je wilt verwarmen, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende schema tonen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kampen (update zaterdag, 15 juni 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€695 – €740€760 – €785
20 m2€800 – €1200€1125 – €1575
45 – 50 m2€2225 – €2850€2675 – €3250
70 m2€3725 – €4450€4050 – €4700
85 – 90 m2€5150 – €5750€5600 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, thermostaat, noppenplaten, tackerplaten, verdeler, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Overijssel).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn het best te combineren. Advies: bepaalde vloertypes hebben een te sterk isolerende werking. We hebben het dan over o.a. houten vloeren en tapijt. Laat je vooraf informeren door een professional of plaatselijke leverancier. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het blok hierna delen we kort en bondig de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de regio

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kampen? In het gedeelte hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Eventueel kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Heerde, Lelystad en Noordoostpolder.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Kampen ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.kampen.nl). Voor groene verwarmingsbronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Kampen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €975 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot om en nabij de €6.100 voor 100 m2. Het definitieve tarief wordt bepaald door de gewenste installatie (elektrisch of met warm water), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van het type model, de ondervloer en ook de staat van de woning. In een goed geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Middels gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kampen, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een optie. Je hebt twee mogelijkheden. Als snelste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Dit zorgt wel voor extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Bij deze methode worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in komen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8260, 8261, 8262, 8263, 8264, 8265, 8266, 8267, 8278.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie