Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kuinre vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Kuinre? Het gaat om een zuinige manier van verwarmen die direct onder de vloer ligt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze site vind je uitgebreide informatie over de huidige soorten vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij snel van start? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Kuinre!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-kuinre-8374

Vloerverwarming laten leggen in Kuinre

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is een vloerverwarming aansluiten niet al te moeilijk. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het gewoon even niet uit? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. Daardoor heb je garantie dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we in 5 korte stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Omschrijf jouw woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Specificeer het aantal vierkante meters en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan woonkamer, slaapkamer, toilet, badkamer, berging / schuur, gang. Ook is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De meest gangbare keuzes zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood oplossing zeker ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit een betonvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tapijt, PVC, vinyl, linoleum, laminaat, parket. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Opties zijn o.a. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Deel je wensen wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Zodoende kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Kuinre zien of het past in de planning.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Zoals het adres van de woning, mailadres en telefoonnummer. Via de computer of telefoon ontvang jij kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Steenwijkerland en omliggende plaatsen. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van gespecialiseerde vloerverwarming installatiebedrijven regio Kuinre

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat voor jou het beste werkt komt tot stand door meerdere zaken: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke aspecten zijn: het soort ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de volgende bullets bieden we meer uitleg over de meest gekozen soorten en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze theorie wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dat is vooral zo bij renovatie klussen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in aangepaste noppenplaten of isolatieplaten. Op dit systeem komt direct de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit minder kans op barsten en scheuren en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Kuinre.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, ATAG, Bosch, Nefit, Remeha, Intergas.

Vloerverwarming nat systeem

In het geval van natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit type verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Daarmee realiseert men meer stabiliteit en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: e-Heat, Warmup, Therminon, Magnum, Technea, WTH.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Kuinre

Het elektrische systeem werkt op basis van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Losse kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een kunststof folie worden het meest toegepast. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische systemen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We raden het aan voor kamers waar niet in geleefd wordt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Kuinre

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. De verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd niet lang is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Kuinre.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw appartement op een slimme wijze opstoken

Comfort, gemak en geld besparen?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Kuinre liggen tussen de €1100,00 tot €2000,00. De geldende tarieven zijn natuurlijk afhankelijk van velerlei facetten. Aanvankelijk maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke zaken die effect hebben op de kosten zijn: het type verwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de mate van afwerking. In onderstaande weergave bieden we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kuinre (update donderdag, 13 juni 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€710 – €735€750 – €810
20 m2€900 – €1225€1125 – €1500
40 – 50 m2€2225 – €2775€2650 – €3250
65 m2€3800 – €4500€4075 – €4875
90 m2 +€5150 – €5700€5525 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, noppenplaten, thermostaat, pompschakelaar, draadmatten, verdeler, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Overijssel).

De beste soorten vloerbedekking

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: diverse types zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een professional of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer past bij jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Onderstaand bieden we in het kort extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kuinre? Onderstaand vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Scheerwolde, Oldemarkt en Wetering.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Steenwijkerland is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.steenwijkerland.nl). Voor groene maatregelen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Kuinre?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.325 voor 15 m2 tot zeker €6.050 voor een woningoppervlak van 100 m2. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het gekozen model (elektrisch of traditioneel), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot 15 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van het gekozen model, de afwerkvloer en ook de staat van de woning. In een goed geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kuinre, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen zien we steeds meer. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Om te beginnen kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In dat geval moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de buizen dan in legt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8374.

Plaats een reactie