Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oldemarkt vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Oldemarkt? Vloerverwarming is een slim verwarmingssysteem die de vloer met warm water verwarmt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via dit portaal bekijk je alles over de hedendaagse typen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij meteen beginnen? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oldemarkt!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-oldemarkt-8375

Vloerverwarming laten leggen in Oldemarkt

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming niet heel complex. Heb je geen technische kennis, of wil je het professioneel laten doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een installateur. Daardoor is er geen twijfel of het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is delen we kort maar krachtig wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Omschrijf type woning

  Omschrijf het type woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Bijvoorbeeld berging / schuur, slaapkamer, gang, woonkamer, badkamer, keuken. Indien beschikbaar kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een soort verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Bekende soorten zijn een watergedragen of een installatie op stroom. Doorgaans is een toepassing met infrarood ook een optie.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vertel wat er nu op de vloer ligt. Het antwoord kan zijn een normale dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. vinyl, laminaat, PVC, linoleum, tegels, parket. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Bijvoorbeeld beton, hout of steen.

 4. Plannen in de agenda

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of nader te bepalen. Daardoor kunnen aangesloten installatiebedrijven in Oldemarkt zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Het gaat om het adres van de woning, e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de mail bieden we vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Steenwijkerland en de omliggende regio. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van ervaren vloerverwarming specialisten omgeving Oldemarkt

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw keuze is afhankelijk van meerdere zaken: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? De keuze wordt ook beïnvloed door het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de kwaliteit van de ondervloer, de mate van isolatie en je beschikbare budget. In de volgende bullets lees je aanvullende uitleg over de relevante systemen en hun pluspunten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie wordt steeds populairder. In situaties bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in isolerende isolatieplaten en noppenplaten. Daarop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit minder kans op barsten en scheuren en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Oldemarkt.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, ATAG, Bosch, AWB, Remeha, Vaillant.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Bij de natbouw variant wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Het effect daarvan is een sterke en stabiele vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Therminon, Danfoss, Magnum, WTH, Warmup, Technea.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Oldemarkt

Een elektrische vloerverwarming heeft stroom als warmtebron. Je hebt meerdere keuzes. Het infrezen van verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden worden het meest toegepast. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Oldemarkt

Wanneer je alles laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Kleine verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slangen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat de opwarmtijd erg kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Oldemarkt.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw woning op een goedkope verwarmen warm houden

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Oldemarkt liggen op gemiddeld €1225,00 – €2475,00. De definitieve prijzen komen tot stand door verschillende werkzaamheden. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Noemenswaardige aspecten die de prijzen bepalen: het soort systeem, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het type vloerbedekking. In onderstaande weergave verstrekken we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oldemarkt (update zondag, 14 juli 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €745€765 – €805
25 m2€850 – €1250€1050 – €1450
45 m2€2350 – €2875€2625 – €3350
70 m2€3825 – €4375€4075 – €4800
80 – 85 m2€5225 – €5750€5550 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, noppenplaten, thermostaat, pompschakelaar, draadmatten, verdeler, wapening en arbeidskosten (provincie Overijssel).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Gietvloer, beton en steen vormen de beste combinatie. Disclaimer: sommige vloertypes zijn minder handig om te kiezen. Je kunt dan denken aan houten vloeren en tapijt. Win informatie in bij een specialist of vloerenwinkel. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In de volgende weergave delen we een toelichting / de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oldemarkt? Op deze pagina tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Eventueel kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Blankenham, Ossenzijl en Scheerwolde.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Steenwijkerland is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.steenwijkerland.nl). Voor slimme en duurzame energiebronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Via een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Oldemarkt?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.425 voor 10 tot 20 m2 tot om en nabij de €5.250 voor 100 m2. Het tarief wordt berekend aan de hand van het gewenste product (warm water of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is onderhevig aan het type installatie, de afwerklaag en ook de staat van de woning. In ideaal geïsoleerde panden zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oldemarkt, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een optie. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Om te beginnen kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Hierbij worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8375.

Plaats een reactie