Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Scheerwolde vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Scheerwolde? Dit is een systeem om een ruimte te verwarmen die zich vlak onder de vloer bevindt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je hebt geen last meer van koude voeten! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit portaal vertellen we je nuttige informatie over de huidige segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Heb je interesse? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Scheerwolde!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-scheerwolde-8371

Vloerverwarming laten leggen in Scheerwolde

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren een prima uitdaging. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het gewoon even niet uit? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een professional. Op die manier weet je gegarandeerd dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte delen we stap-voor-stap wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Bijvoorbeeld toilet, keuken, woonkamer, gang, slaapkamer, berging / schuur. Indien mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel gekozen systemen zijn een systeem op basis van water of een systeem dat werkt op elektriciteit. In specifieke gevallen is een infrarood product nog een alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan een normale dekvloer of vloerbedekking zoals laminaat, linoleum, tapijt, tegels, PVC, parket. Tevens is het van belang te delen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Bijvoorbeeld een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met deze details kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Scheerwolde zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vraag de benodigde gegevens in. Verstrek actuele details als postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de mail krijg je een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Steenwijkerland en omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming vakmannen regio Scheerwolde

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past is afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Verder wordt er gekeken naar de toegepaste ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, verwarmingsbron en de verwachte kostprijs. In de volgende bullets vind je handige informatie over de relevante systemen en hun kosten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze theorie wint aan terrein in Nederland. Dit zien we met name terug bij verbouwingen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden toegepast op voorgevormde noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een korte opwarmingstijd en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Scheerwolde.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, ATAG, Bosch, Vaillant, AWB, Intergas.

Natbouw vloeren verwarmen

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Zo’n verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, e-Heat, Therminon, Danfoss, Warmup.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Scheerwolde

Elektrische verwarming in de vloer heeft stroom als warmtebron. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en het elektrische foliesysteem zijn hiervan enkele voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Vloerverwarming infrezen in Scheerwolde

In het geval van infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Nieuwe verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De leidingen bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Scheerwolde.

 • Korte opwarmtijd.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke wijze warm houden

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Scheerwolde schommelen tussen de €1275,00 tot €1850,00. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van verschillende aspecten. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve factoren die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarming, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort afwerkvloer. In de lijst hierna delen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Scheerwolde (update zondag, 26 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€690 – €730€770 – €805
20 m2€900 – €1300€950 – €1550
50 m2€2200 – €2900€2550 – €3350
65 – 70 m2€3800 – €4475€4025 – €4875
85 m2 +€5150 – €5750€5675 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, draadmatten, pompschakelaar, noppenplaten, thermostaat, verdeler en arbeid (provincie Overijssel).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Op dit moment is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Beton, gietvloeren en stenen tegels vormen de beste combinatie. Tip: sommige constructies zijn minder handig om te kiezen. We hebben het dan over o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer geschikt is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het schema hierna vind je overzichtelijk praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Scheerwolde? In de tabel hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Soms kunnen zij jou verder adviseren en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Nederland, Blankenham en IJsselham.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- en bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kies je voor bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Steenwijkerland is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.steenwijkerland.nl). Voor slimme en duurzame energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Scheerwolde?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.400 voor 10 m2 tot zeker €5.750 voor een groter huis (100 m2). De kostprijs wordt beïnvloed door het gewenste product (traditioneel vs. elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het precieze rendement hangt af van het soort systeem, de ondervloer maar ook de leeftijd van de woning. In een grondig geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Door dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Scheerwolde, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker een mogelijkheid. Er zijn 2 legwijzes: Als makkelijkste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de huidige dekvloer. Het gevolg is wel een vloer die wat omhoog komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8371.

Plaats een reactie