Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Basse vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Basse? Het gaat om een een lage temperatuur verwarmingssysteem die zich vlak onder de vloer bevindt. Je energierekening daalt, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je houd meer ruimte over in je huis! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze site vind je nuttige informatie over de bekendste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct aan de slag? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Basse!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-basse-8342

Vloerverwarming laten leggen in Basse

Wanneer je een beetje handig bent dan is een vloerverwarming aansluiten niet heel complex. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. Met die beslissing mag je erop vertrouwen dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In ons complete stappenplan omlijnen we kort maar krachtig wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Zoals de slaapkamer, badkamer, woonkamer, keuken, toilet, berging / schuur. Optioneel geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor het soort installatie. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Gangbare installaties zijn een warm-water installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. Soms kan een infrarood systeem een derde alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Verduidelijk wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om een standaard dekvloer of vloerafwerking als laminaat, PVC, parket, vinyl, linoleum, tegels. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat er voor ondervloer aanwezig is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoerdatum

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen de regionale installatiebedrijven in Basse zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Het gaat om jouw adres, e-mail en jouw vaste/mobiele nummer. Per mail bieden we vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Steenwijkerland en de omliggende regio. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van gespecialiseerde vloerverwarming specialisten nabij Basse

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste werkt wordt bepaald door jouw wensen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Gaat het om nieuwbouw of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat ook van invloed is: type ondervloer (beton, hout of steen), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In onderstaande opsomming vertellen we aanvullende uitleg over de meest gekozen soorten en hun positieve kenmerken.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie wordt steeds populairder. Dit zien we met name terug bij renovatie klussen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op slimme noppenplaten en isolatieplaten. Hierover kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste voordelen zijn minder risico op barsten in de vloer en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Basse.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Relatief snel te leggen.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Bosch, Remeha, Vaillant, ATAG, Intergas.

Natbouw-systemen

In het geval van natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit biedt een sterke en stabiele vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Warmup, Technea, Danfoss, WTH, Therminon, Magnum.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Basse

Een volledig elektrisch product werkt 100% op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Losse kabels, een slim mattensysteem en het elektrische foliesysteem komen we in de praktijk veel tegen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Basse

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Basse.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw ruimtes op een innovatieve manier warm maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Basse liggen rond de €1275,00 – €2400,00. De precieze kosten komen tot stand door allerlei factoren. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige factoren die invloed hebben op de prijs zijn: het soort systeem, de kamers die je wilt verwarmen, de legwijze en de mate van afwerking. In het volgende blok tref je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Basse (update vrijdag, 12 april 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€705 – €740€750 – €800
20 m2€925 – €1200€1125 – €1450
45 – 50 m2€2275 – €2900€2650 – €3325
70 m2€3800 – €4500€4125 – €4850
80 m2 +€5175 – €5750€5500 – €6325
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, noppenplaten, pompschakelaar, thermostaat, tackerplaten, wapening, verdeler en uurloon (provincie Overijssel).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn het best te combineren. Let op: bepaalde constructies werken minder goed. Je kunt dan denken aan tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of vloerenwinkel. Zij weten exact afwerkvloer rijmt met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder tref je kort en bondig aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Vind een installatiebedrijf

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Basse? In het gedeelte hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Marijenkampen, Zuidveen en Willemsoord.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Steenwijkerland ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.steenwijkerland.nl). Voor energiebesparende energiesystemen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door middel van energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Basse?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.425 voor 10 m2 tot gemiddeld €5.500 voor een groter huis (100 m2). Het definitieve tarief kom tot stand door het type installatie (elektrisch of traditioneel), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van het gekozen model, de toplaag maar ook de leeftijd van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte is het rendement vaak vele malen beter. Door dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Basse, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker een mogelijkheid. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als makkelijkste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de huidige dekvloer. Een minpunt van deze aanpak is extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Als je daarvoor kiest worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8342.

Plaats een reactie