Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wetering vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Wetering? Vloerverwarming wil zeggen een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming dat onder de vloer aangebracht wordt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via dit portaal bekijk je veel info over de populaire typen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct doorgaan? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Wetering!

Bekende voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-wetering-8363

Vloerverwarming laten leggen in Wetering

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren iets waar je veel geld kunt besparen. Ben je niet handig, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een deskundige. Door die keuze mag je erop vertrouwen dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het onderstaande stappenplan specificeren stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Zoals de woonkamer, berging / schuur, badkamer, gang, toilet, slaapkamer. Mogelijk kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies een van de beschikbare type verwarmingen. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De bekendste soorten zijn een watergedragen installatie of een elektrisch systeem. In woning met weinig oppervlakte zijn infrarood matten onder de vloer absoluut het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Specificeer wat er nu op de vloer ligt. Je kunt kiezen uit alleen een dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. laminaat, tapijt, PVC, tegels, vinyl, parket. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dat een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of nader te bepalen. Zo kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Wetering zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Verstrek actuele details als jouw adres, e-mailadres en telefoonnummer. Via mail of per post ontvang je 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Steenwijkerland en de omliggende gemeente. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van ervaren vloerverwarming specialisten nabij Wetering

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Jouw ideale systeem is mede afhankelijk van jouw wensen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga je een bestaande woning renoveren? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), de kwaliteit van de ondervloer, verwarmingsbron en je beschikbare budget. Hieronder bekijk je bruikbare informatie over de meest populaire soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit model wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. In situaties bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in isolerende isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste pluspunten zijn een lagere keteltemperatuur en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Wetering.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, Vaillant, AWB, ATAG, Bosch.

Nat vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een extra sterke vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Therminon, Danfoss, WTH, Technea, Magnum, Warmup0Wetering

  Een elektrisch model wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn diverse methodes te kiezen. Losse kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn de meest populaire toepassingen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische producten zijn met name geschikt als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die minder gebruikt worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

  • Geschikt als bijverwarming.
  • Eventueel zelf te leggen.
  • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Wetering

Bij infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat de opwarmtijd relatief kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Wetering.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw ruimtes op een voordelige verwarmen warm houden

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Wetering variëren tussen de €1250,00 – €2325,00. Goede prijsindicaties hangen af van meerdere onderdelen. Allereerst maakt het nogal uit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Alternatieve facetten die prijsbepalend zijn: het type verwarmingssysteem, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het type vloerbedekking. In onderstaande weergave krijg je inzicht in de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wetering (update zondag, 14 juli 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€695 – €735€755 – €795
20 – 25 m2€900 – €1250€1075 – €1475
40 – 50 m2€2225 – €2825€2675 – €3350
65 m2€3725 – €4400€4025 – €4700
80 – 85 m2€5250 – €5800€5575 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, wapening, pompschakelaar, verdeler, thermostaat, tackerplaten, noppenplaten en arbeidskosten (provincie Overijssel).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Eigenlijk is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Natuursteen en tegels vormen de beste combinatie. Let op: meerdere vloertypes kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een vakbedrijf of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het volgende blok check je overzichtelijk de eigenschappen van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wetering? Onderstaand vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in IJsselham, Scheerwolde en Blokzijl.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Steenwijkerland krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.steenwijkerland.nl). Voor duurzamere verwarmingsbronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Wetering?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.500 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot gemiddeld €5.400 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het soort installatie (elektrisch of watergedragen), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het precieze rendement heeft te maken met het gewenste systeem, de afwerkvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een goed geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Mede door vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wetering, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker haalbaar. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als snelste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de huidige vloer. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Daarbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8363.

Plaats een reactie