Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming De Bult vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in De Bult? Vloerverwarming betreft een slim verwarmingssysteem die de vloer met warm water verwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook goed voor het milieu. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit portaal lees je bruikbare informatie over de hedendaagse vloerverwarming categorieën en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij meteen beginnen? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in De Bult!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-de-bult-8346

Vloerverwarming laten leggen in De Bult

Als je technisch onderlegd bent dan is de installatie van vloerverwarming best goed te doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Met een professional weet je gegarandeerd dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je in 5 korte stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Woning specificeren

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Geschikt zijn de woonkamer, toilet, berging / schuur, badkamer, gang, slaapkamer. Ook kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Bekende systemen zijn een watergedragen installatie of een deels elektrische oplossing. Voor sommige woningen zijn infrarood matten onder de vloer een derde alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit een cement dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals vinyl, parket, linoleum, tegels, tapijt, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat er voor ondervloer aanwezig is. Het gaat vaak om een zandcementvloer of hout.

 4. Verbouwperiode

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Met die informatie kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in De Bult eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Er wordt gevraagd naar adresgegevens, e-mail en jouw nummer voor aanvullende vragen. Per mail delen we 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Steenwijkerland en de nabije omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van ervaren vloerverwarming vakmannen regio De Bult

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Jouw ideale systeem is mede afhankelijk van een aantal factoren: Hoe groot en hoe oud is het huis? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke aspecten zijn: de toegepaste ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de verwachte kostprijs. In het volgende schema delen we handige informatie over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze manier wint aan terrein in Nederland. Dit zien we met name terug als het weinig mag kosten en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in op maat gemaakte isolatieplaten & noppenplaten. Daarbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Dit geeft minder kans op barsten en scheuren en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in De Bult.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Intergas, Remeha, ATAG, AWB, Nefit.

Natbouw-installatie

In de situaties bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Daarmee realiseert men meer stabiliteit en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Magnum, Therminon, WTH, Warmup.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in De Bult

Een elektrische installatie heeft stroom als warmtebron. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Het infrezen van verwarmingskabels, kant-en-klare matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn hiervan enkele voorbeelden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische installaties gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We raden het aan voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in De Bult

Bij infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. De verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De pijpen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in De Bult.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw kamer op een goedkope manier op temperatuur brengen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in De Bult liggen op gemiddeld €975,00 – €2400,00. De exacte kosten komen tot stand door verschillende zaken. Om te beginnen maakt het nogal uit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Relevante facetten die invloed hebben op de prijs zijn: het type installatie, het aantal m2 van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende weergave verstrekken we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in De Bult (update maandag, 20 mei 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€695 – €735€775 – €795
25 m2€950 – €1225€1025 – €1600
45 – 50 m2€2275 – €2825€2500 – €3300
60 – 70 m2€3775 – €4425€4075 – €4700
90 m2 +€5175 – €5775€5525 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, thermostaat, draadmatten, noppenplaten, pompschakelaar, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Overijssel).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren geven de beste prestaties. Tip: enkele vloertypes hebben een te hoge thermische weerstand. Denk dan bijvoorbeeld aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Win informatie in bij een expert of showroom. Zij weten exact afwerkvloer interessant is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de volgende weergave delen we in het kort meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven in de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in De Bult? In het gedeelte hieronder bekijk je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Onna, Eesveen en Zuidveen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Steenwijkerland is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.steenwijkerland.nl). Voor groene energiesystemen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in De Bult?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.075 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €5.550 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De verwachte prijs is afhankelijk van het soort installatie (elektrisch of warm water systeem), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 8 – 15 jaar. Het specifieke rendement heeft te maken met het soort systeem, de vloerbedekking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een optimaal geïsoleerde woning kan je pas echt goed het verschil merken. Middels dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in De Bult, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een goede keuze. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Om te beginnen kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de huidige vloer. Dit zorgt wel voor een stukje extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Als je daarvoor kiest moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8346.

Plaats een reactie