Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Marijenkampen vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Marijenkampen? Dit is een populaire manier van verwarmen dat onder de vloer wordt gelegd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Je houd meer ruimte over in je huis! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze experts check je uitgebreide informatie over de meest toegepaste soorten vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je op korte termijn actie? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Marijenkampen!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-marijenkampen-8339

Vloerverwarming laten leggen in Marijenkampen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een specialist. In dat geval ben je er zeker van dat alle leidingen juist worden gelegd. In ons complete stappenplan delen we in vijf stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan berging / schuur, gang, woonkamer, toilet, slaapkamer, badkamer. In veel gevallen kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies een type verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veelvoorkomende soorten zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In diverse huizen kan een infrarood systeem ook het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan een betonvloer of vloerbedekking zoals tapijt, parket, tegels, PVC, laminaat, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zodoende kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Marijenkampen zien of het past in de planning.

 5. Offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar de locatie van je huis, mailadres en jouw 06-nummer. Op jouw mail ontvang jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Steenwijkerland en de omliggende regio. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van erkende vloerverwarming specialisten regio Marijenkampen

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze is mede afhankelijk van verschillende onderdelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een klushuis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het soort ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In de lijst hierna vind je meer uitleg over de te overwegen installaties en hun toepassingen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze manier zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dat is vooral zo als het weinig mag kosten en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen plaatst men in speciale isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op minder risico op barsten in de vloer en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Marijenkampen.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, Bosch, ATAG, Remeha, AWB.

Natbouw-installatie

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een extra sterke vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Danfoss, Magnum, Warmup, Technea, WTH, Therminon.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Marijenkampen

Elektrische verwarming in de vloer werkt op basis van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en het elektrische foliesysteem komen we in de praktijk veel tegen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes die je niet veel gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Vloerverwarming infrezen in Marijenkampen

In het geval van infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. De verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Marijenkampen.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw huis op een voordelige manier warm houden

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Marijenkampen liggen rond de €1175,00 – €2050,00. De precieze kosten worden berekend a.d.h.v. meerdere facetten. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Alternatieve onderdelen die de prijs bepalen: het soort installatie, de grootte van de kamer, de manier van leggen en de toplaag (vloerbedekking). In de lijst hierna bieden we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Marijenkampen (update woensdag, 24 april 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€715 – €745€760 – €810
20 – 25 m2€800 – €1350€1125 – €1600
40 – 45 m2€2200 – €2875€2525 – €3325
70 m2€3750 – €4400€4100 – €4850
80 m2 +€5150 – €5800€5550 – €6250
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, tackerplaten, pompschakelaar, thermostaat, wapening, noppenplaten, verdeleren arbeid en BTW (provincie Overijssel).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Natuursteen en tegels geven de beste prestaties. Let op: enkele vloeren geven minder goede prestaties. Je kunt dan denken aan massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een expert of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Hierna check je stapsgewijs praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Marijenkampen? In het schema hieronder check je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in De Pol, Steenwijkerwold en Baars.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Steenwijkerland krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.steenwijkerland.nl). Voor duurzamere producten zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Marijenkampen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €925 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot wel €6.200 voor een groter huis (100 m2). De uiteindelijke prijs wordt berekend aan de hand van de gewenste installatie (elektrisch of warm water systeem), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 15 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van het soort model, de afwerking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een goed geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Door te kiezen voor vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Marijenkampen, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als makkelijkste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Houd hierbij rekening met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In dat geval maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de buizen dan in legt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8339.

Plaats een reactie