Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Steenwijk vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Steenwijk? Vloerverwarming wil zeggen een systeem om een ruimte te verwarmen dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je energierekening daalt, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Een totaal onzichtbaar systeem! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze site check je alles over de verschillende keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct aan de slag? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Steenwijk!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-steenwijk-8331

Vloerverwarming laten leggen in Steenwijk

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen tijd? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. In die situatie heb je garantie dat het systeem correct wordt aangesloten. In het bijgaande stappenplan adviseren we kort maar krachtig welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Woning specificeren

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld woonkamer, slaapkamer, keuken, toilet, gang, badkamer. Indien beschikbaar kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De bekendste producten zijn een systeem op basis van water of een elektrisch systeem. Voor sommige woningen is een infrarood oplossing ook een serieuze keuze.

 3. De huidige situatie

  Specificeer wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld een normale dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. linoleum, PVC, tapijt, laminaat, tegels, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondergrond is. Zoals een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Met deze details kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Steenwijk zien of het past in de planning.

 5. Offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Het gaat om postcode, straatnaam en huisnummer, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de computer of telefoon sturen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Steenwijkerland en omliggende plaatsen. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van professionele vloerverwarming vakmannen regio Steenwijk

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem is afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of een renovatieklus? Wat ook effect heeft op het advies is het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de mate van isolatie en de prijs die je maximaal wilt betalen. Hieronder bekijk je bruikbare informatie over de veel gebruikte modellen en hun voordelen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze manier kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit zien we met name terug bij renovatie klussen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in op maat gemaakte isolatieplaten & noppenplaten. Hierover kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Alles bij elkaar geeft dit een korte opwarmingstijd en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Steenwijk.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Remeha, Intergas, Bosch, AWB, Nefit.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In het geval van natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: WTH, Danfoss, Magnum, Warmup, e-Heat, Technea.

Elektrische vloerverwarming in Steenwijk

Een elektrisch model werkt 100% op stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, vloerverwarmingsmatten en een folie met verwarmingsbanen komen we in de praktijk veel tegen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Steenwijk

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Steenwijk.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw huis op een milieuvriendelijke manier warm maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Steenwijk liggen rond de €1300,00 – €1825,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door veel factoren. Zo worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Alternatieve facetten die de prijs bepalen: het type verwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort dekvloer. In het volgende blok tonen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Steenwijk (update maandag, 22 juli 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €720€765 – €780
20 – 25 m2€875 – €1300€1000 – €1575
45 m2€2250 – €2900€2650 – €3400
60 m2€3725 – €4425€4125 – €4725
80 – 85 m2€5200 – €5675€5525 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, wapening, verdeler, thermostaat, tackerplaten, noppenplaten, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Overijssel).

De beste soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels en steen zijn het best te combineren. Notitie: enkele constructies zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We hebben het dan over o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakman of winkel. Zij vertellen je graag wat de juiste afwerkvloer is met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hieronder tref je samengevat praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Vind een installatiebedrijf

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Steenwijk? In de tabel hieronder delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Op deze website vind je ook installateurs in Vollenhove, Tuk en Schokland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is toe te passen als bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Steenwijkerland is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.steenwijkerland.nl). Voor duurzame maatregelen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Steenwijk?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.350 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) oplopend tot €6.050 voor 100 m2. De prijs is afhankelijk van het gewenste systeem (elektrisch of watergedragen), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement komt tot stand door het type model, de afwerklaag en ook de staat van de woning. In perfect geïsoleerde kamers zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Steenwijk, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is geen probleem. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Ten eerste kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een minpunt van deze aanpak is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen in komen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8330, 8331, 8332, 8333.

Plaats een reactie