Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kallenkote vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Kallenkote? Het gaat om een zeer zuinig verwarmingssysteem die zich vlak onder de vloer bevindt. Je betaalt lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je houd meer ruimte over in je huis! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze experts vind je alles over de meest toegepaste typen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Kallenkote!

Populaire voordelen van vloerverwarming in huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-kallenkote-8345

Vloerverwarming laten leggen in Kallenkote

Wanneer je een beetje handig bent dan is de installatie van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je twee linker handen, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een betrouwbare vakman. Zo is er geen twijfel of het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan hieronder omlijnen we in 5 korte stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Woning specificeren

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de berging / schuur, slaapkamer, keuken, badkamer, woonkamer, toilet. Tevens kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het soort installatie. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel toegepaste installaties zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In kleinere huisjes zal een infrarood model ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Bijvoorbeeld alleen een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tapijt, laminaat, linoleum, vinyl, tegels, parket. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een zandcementvloer of hout.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of juist later in het jaar. Met deze details kunnen de regionale installatiebedrijven in Kallenkote op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Verstrek actuele details als postcode en huisnummer, jouw mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de mail delen we offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Steenwijkerland en de regio daarbuiten. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van professionele vloerverwarming experts omgeving Kallenkote

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is is afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of een renovatieklus? Wat ook van invloed is: type ondervloer (beton, hout of steen), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de bouw-begroting (prijs). Hieronder vertellen we aanvullende info over de meest populaire soorten en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit concept wordt steeds populairder. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatieprojecten en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in isolerende isolatieplaten of noppenplaten. Daarbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Dit geeft een lagere keteltemperatuur en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Kallenkote.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Vaillant, ATAG, Remeha, Nefit.

Natbouw-verwarming

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Het effect daarvan is een bestendige en sterke vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, Therminon, Technea, Danfoss, Magnum.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Kallenkote

Een elektrisch systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en vloerverwarmingsfolie zijn de meest populaire toepassingen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische installaties gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Een korte reactietijd.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming in Kallenkote

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. Deze constructies komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd erg kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Kallenkote.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw plek op een milieuvriendelijke wijze warm houden

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Kallenkote kost globaal gezien tussen de €1275,00 – €2050,00. De precieze kosten worden bepaald door veel facetten. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Andere factoren die de totaalprijs bepalen: het soort installatie, de oppervlakte, hoe het gelegd wordt en wat je op de afwerkvloer legt. In de lijst hierna bieden we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kallenkote (update dinsdag, 23 juli 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €730€770 – €790
20 m2€800 – €1200€975 – €1500
45 m2€2300 – €2875€2500 – €3325
60 – 65 m2€3800 – €4475€4125 – €4750
85 m2 +€5125 – €5800€5650 – €6375
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, wapening, thermostaat, noppenplaten, tackerplaten, draadmatten, pompschakelaar en uurloon (provincie Overijssel).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Op dit moment kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels vormen de beste combinatie. Disclaimer: enkele vloeren hebben een te sterk isolerende werking. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of een dikke houten vloer. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of winkel. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Onderstaand vind je een toelichting / praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kallenkote? In het schema hieronder check je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Zuidveen, De Bult en Basse.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- en bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Steenwijkerland kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.steenwijkerland.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Kallenkote?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.225 voor 10 m2 tot zeker €5.400 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De verwachte prijs hangt sterk af van de geselecteerde installatie (watergedragen of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 8 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement is afhankelijk van het gekozen product, de afwerking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Mede door dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kallenkote, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een goede keuze. Er zijn grofweg 2 keuzes. Om te beginnen kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de huidige vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een paar centimeter extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Hierbij worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8345.

Plaats een reactie