Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Vollenhove vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Vollenhove? Vloerverwarming wil zeggen een laag temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer aangebracht wordt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je houd meer ruimte over in je huis! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via dit portaal ontdek je bruikbare informatie over de beschikbare keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij direct besparen? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Vollenhove!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-vollenhove-8325

Vloerverwarming laten leggen in Vollenhove

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je geen technische kennis, of komt het niet gelegen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een deskundige. Door het inschakelen van een vakman is er geen twijfel of alles naar behoren functioneert. In het bijgaande stappenplan delen we in vijf stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de gang, toilet, slaapkamer, keuken, woonkamer, badkamer. Mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies het type systeem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Bekende modellen zijn een watergedragen of een op elektriciteit werkend systeem. In woning met weinig oppervlakte zal een infrarood model een derde alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef door hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om de oorspronkelijke dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals vinyl, parket, tegels, linoleum, laminaat, PVC. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Je kunt kiezen voor bijv. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zodoende kunnen de regionale installatiebedrijven in Vollenhove vooraf kijken of er plek is.

 5. Offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Zoals postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Op jouw mail bieden wij gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Steenwijkerland en de regio daarbuiten. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van professionele vloerverwarming vakmannen nabij Vollenhove

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze is onderhevig aan verschillende onderdelen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Betreft het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Andere belangrijke aspecten zijn: het type ondervloer de kwaliteit van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In het volgende schema delen we aanvullende details over de meest gekozen soorten en hun toepassingen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit model zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is bijvoorbeeld populair als er beperkte budgetten zijn en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in slimme isolatieplaten en noppenplaten. Hierover wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De gevolgen daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Vollenhove.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, ATAG, Nefit, AWB, Intergas, Vaillant.

Natbouw-verwarming

In de situaties bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een degelijke vloerconstructie en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Technea, WTH, e-Heat, Magnum, Danfoss, Warmup.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Vollenhove

Een elektrisch systeem heeft stroom als warmtebron. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, kant-en-klare matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn de meest populaire toepassingen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Vloerverwarming infrezen in Vollenhove

Als je gaat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Dunne verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat de opwarmtijd relatief kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Vollenhove.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw huis op een voordelige verwarmen warm houden

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Vollenhove schommelen tussen de €1175,00 – €1850,00. De precieze kosten zijn natuurlijk afhankelijk van allemaal werkzaamheden. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Relevante keuzemogelijkheden die prijsbepalend zijn: het type verwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort dekvloer. In het volgende schema kan je aan de slag met de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Vollenhove (update dinsdag, 23 juli 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €735€775 – €805
20 m2€950 – €1350€1150 – €1575
45 – 50 m2€2275 – €2800€2575 – €3375
70 m2€3825 – €4500€4150 – €4700
85 – 90 m2€5150 – €5800€5750 – €6325
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, pompschakelaar, tackerplaten, thermostaat, draadmatten, wapening, noppenplaten plus afvoer en uurloon (provincie Overijssel).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Eigenlijk is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Advies: enkele afwerkvloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We spreken daarvan bij o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt dit ook navragen bij een expert of vloerenverkoper. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Onderstaand lees je een toelichting / extra informatie over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Vind een installatiebedrijf

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Vollenhove? Hieronder vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Kraggenburg, Sint Jansklooster en Marknesse.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Steenwijkerland krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.steenwijkerland.nl). Voor vergroenings verwarmingsbronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Vollenhove?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.050 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zo’n €6.100 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De uiteindelijke prijs hangt sterk af van het type product (watergedragen of op basis van stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 8 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement is mede afhankelijk van het gewenste model, de afwerkvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In perfect geïsoleerde kamers werkt het systeem een stuk effectiever. Middels (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Vollenhove, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als goedkoopste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Dit zorgt wel voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In die situatie worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de buizen dan in legt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8325.

Plaats een reactie