Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zuidveen vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Zuidveen? Vloerverwarming betreft een type verwarming dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je houd meer ruimte over in je huis! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Dankzij onze specialisten lees je bruikbare informatie over de beschikbare vloerverwarming categorieën en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij direct besparen? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Zuidveen!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-zuidveen-8343

Vloerverwarming laten leggen in Zuidveen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren niet zo ingewikkeld. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een installateur. Door het inschakelen van een vakman ben je er zeker van dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verduidelijken we kort maar krachtig wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen middels een deskundige.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Omschrijf het type woning. Maak een schatting van het aantal M2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de keuken, berging / schuur, woonkamer, toilet, badkamer, slaapkamer. Indien beschikbaar kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies een van de beschikbare type verwarmingen. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De meest bekende systemen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een volledig elektrische installatie. Doorgaans is een toepassing met infrarood ook een optie.

 3. Huidige vloerbedekking

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan een cement dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, tegels, PVC, laminaat, tapijt, linoleum. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondergrond is. Zoals een zandcementvloer of hout.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Aan de hand van deze gegevens kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Zuidveen eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals postcode en huisnummer, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Middels een email of brief sturen we een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Steenwijkerland en de nabije omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van professionele vloerverwarming experts omgeving Zuidveen

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. De uiteindelijke keuze is onderhevig aan meerdere zaken: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga je een bestaande woning renoveren? Andere factoren zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de bouwtechnische staat van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. In de volgende bullets lees je aanvullende details over de relevante systemen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze aanpak wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dat is vooral zo als er op de kosten moeten worden gelet en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in aangepaste isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem komt direct de afwerkvloer te liggen. De positieve effecten hiervan zijn een korte opwarmingstijd en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Zuidveen.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Vaillant, Remeha, Nefit, ATAG, AWB.

Natbouwsysteem

Als je kiest voor natbouw, dan wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit biedt een sterke en stabiele vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Danfoss, Therminon, e-Heat, Warmup, Magnum, Technea.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Zuidveen

Een elektrisch systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, kant-en-klare matten en een folie met verwarmingsbanen zijn het overwegen waard. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die je niet constant gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Zuidveen

Bij infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Zuidveen.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw ruimtes op een innovatieve manier warm houden

Altijd een behaaglijk warme woning?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Zuidveen komen uit tussen de €1025,00 tot €2425,00. De geldende tarieven zijn natuurlijk afhankelijk van velerlei aspecten. Ten eerste maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Overige keuzes die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarmingssysteem, het woonoppervlak, de manier van leggen en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende blok kan je aan de slag met de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zuidveen (update dinsdag, 16 april 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€715 – €745€765 – €810
20 – 25 m2€875 – €1225€1050 – €1475
45 m2€2200 – €2850€2550 – €3375
60 – 70 m2€3725 – €4425€4125 – €4800
80 – 90 m2€5250 – €5650€5575 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, tackerplaten, noppenplaten, pompschakelaar, thermostaat, verdeler, draadmatten en arbeidskosten (provincie Overijssel).

De beste soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het meeste efficiënt. Tip: meerdere types zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Je kunt dan denken aan tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of vloerenwinkel. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In de volgende weergave lees je stapsgewijs praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zuidveen? In het schema hieronder vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Eventueel kunnen zij jou ondersteunen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Steenwijkerwold, Onna en Marijenkampen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Steenwijkerland is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.steenwijkerland.nl). Voor verduurzaming maatregelen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Zuidveen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.200 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €5.000 voor een groter huis (100 m2). De prijsindicatie wordt beïnvloed door het type product (warm water of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 15 jaar. Het precieze rendement is onderhevig aan het soort model, de vloerbedekking en de totale thermische schil van het huis. In een goed geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Door (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zuidveen, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een optie. Er zijn 2 manieren: Als eerste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de huidige dekvloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Daarbij zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de leidingen in aanbrengt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8343.

Plaats een reactie