Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Tuk vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Tuk? Vloerverwarming wil zeggen een populaire vorm van huisverwarming die je onder je vloer aanbrengt. Je energierekening daalt, en het is ook beter voor het milieu. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze experts verstrekken we alles over de beschikbare typen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct doorgaan? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Tuk!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-tuk-8334

Vloerverwarming laten leggen in Tuk

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren een leuke bezigheid. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. Zo mag je erop vertrouwen dat het allemaal juist aangesloten wordt. In ons complete stappenplan adviseren we stap-voor-stap wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat de totale aantal m2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Selecteer bijvoorbeeld slaapkamer, gang, badkamer, keuken, toilet, woonkamer. Tevens kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies het type installatie. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Vaak gekozen types zijn een watergedragen systeem of een volledig elektrische installatie. In sommige gevallen is een systeem op basis van infraroodstraling zeker ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef door op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om enkel een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tegels, parket, tapijt, vinyl, PVC, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Opties zijn o.a. beton, hout of steen.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Zo kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Tuk op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Denk dan aan het adres van de woning, e-mailadres en jouw 06-nummer. Via mail of per post krijg je vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Steenwijkerland en de regio daarbuiten. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van ervaren vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Tuk

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat aansluit bij jouw situatie is mede afhankelijk van diverse aspecten: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere belangrijke zaken zijn de toegepaste ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de prijsindicatie. In onderstaande opsomming delen we bruikbare informatie over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze werkwijze wordt steeds populairder. Met name als er op de kosten moeten worden gelet en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in innovatieve isolatieplaten en noppenplaten. Op dit systeem wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn minder risico op barsten in de vloer en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Tuk.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Relatief snel te leggen.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Intergas, Remeha, ATAG, AWB, Nefit.

Natbouw-installatie

In het geval van natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit geeft een meer solide vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Magnum, Technea, e-Heat, Therminon, WTH, Danfoss.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Tuk

Een elektrisch model werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een kunststof folie zijn het overwegen waard. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische modellen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die je niet constant gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Laat vloerverwarming infrezen in Tuk

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De kokers komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd niet lang is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Tuk.

 • Korte opwarmtijd.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke wijze behaaglijk maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Tuk liggen op gemiddeld €1225,00 – €2250,00. Goede prijsindicaties zijn natuurlijk afhankelijk van diverse aspecten. Ten eerste wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Noemenswaardige zaken die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, de legwijze en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende schema krijg je inzicht in de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Tuk (update woensdag, 22 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€705 – €740€750 – €800
25 m2€800 – €1200€1100 – €1625
50 m2€2350 – €2850€2600 – €3275
65 m2€3700 – €4475€4100 – €4875
80 – 85 m2€5100 – €5675€5575 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, thermostaat, verdeler, tackerplaten, draadmatten, pompschakelaar, wapeningen arbeid en BTW (provincie Overijssel).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Tegenwoordig is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Natuursteen en tegels geven de beste prestaties. Let op: enkele vloertypes hebben een te sterk isolerende werking. Dit zijn bijvoorbeeld dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een professional of vloerenverkoper. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het volgende blok lees je in het kort meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Tuk? In het gedeelte hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Sint Jansklooster, Witte Paarden en Vollenhove.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Steenwijkerland bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.steenwijkerland.nl). Voor slimme en duurzame oplossingen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning (deels) verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Tuk?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.425 voor 10-15 m2 tot wel €6.450 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs kom tot stand door het type model (elektrisch of traditioneel), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement is mede afhankelijk van het gekozen systeem, de afwerking en ook de staat van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand zal het rendement effect snel naar voren komen. Door het toepassen van gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Tuk, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 legwijzes: Als makkelijkste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Dit zorgt wel voor een vloer die wat omhoog komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Als je daarvoor kiest zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waarin de leidingen komen te liggen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8334.

Plaats een reactie