Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Belt-Schutsloot vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Belt-Schutsloot? Het gaat om een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming dat onder de vloer aangebracht wordt. Je betaalt lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Dankzij onze specialisten delen we uitgebreide informatie over de populaire typen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij snel van start? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Belt-Schutsloot!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-belt-schutsloot-8066

Vloerverwarming laten leggen in Belt-Schutsloot

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? Jouw vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. In dat geval is er geen twijfel of de installatie zonder problemen zal werken. In ons complete stappenplan verhelderen we in 5 korte onderdelen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Geschikt zijn de badkamer, woonkamer, slaapkamer, berging / schuur, gang, toilet. Vaak kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Geef je voorkeur door voor het type systeem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Populaire systemen zijn een watergedragen systeem of een installatie op stroom. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood product zeker ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef aan wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om een betonvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, linoleum, PVC, tapijt, laminaat, vinyl. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de huidige staat van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Deel je wensen wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of wellicht aan het einde van het jaar. Met die informatie kunnen de regionale installatiebedrijven in Belt-Schutsloot zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. In de basis gaat het om postcode, straatnaam en huisnummer, jouw e-mailadres en telefoonnummer. Op jouw mail sturen wij gratis offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Steenwijkerland en omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van populaire vloerverwarming vakmannen nabij Belt-Schutsloot

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. De uiteindelijke keuze komt tot stand door een aantal factoren: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de maximale kosten. In het volgende schema bekijk je handige informatie over de diverse soorten en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze werkwijze wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. In situaties bij renovatieprojecten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in slimme noppenplaten & isolatieplaten. Hier komt direct de afwerkvloer te liggen. Alles bij elkaar geeft dit een gunstige opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Belt-Schutsloot.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Remeha, Vaillant, AWB, Nefit, Bosch.

Natbouw-systemen

In het geval van natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit segment verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Het effect daarvan is een bestendige en sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Magnum, Technea, e-Heat, Therminon, Danfoss, WTH.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Belt-Schutsloot

Een volledig elektrisch product werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Elektrische kabels, vloerverwarmingsmatten en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische producten zijn met name geschikt als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die je niet constant gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Belt-Schutsloot

Wanneer je alles laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. De verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Belt-Schutsloot.

 • Korte opwarmtijd.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Goedkope oplossing.

Jouw plek op een goedkope manier op temperatuur brengen

Comfort, gemak en geld besparen?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Belt-Schutsloot kost globaal gezien tussen de €1050,00 – €2500,00. De definitieve prijzen worden gecalculeerd op basis van verschillende facetten. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Belangrijke aspecten die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, de legwijze en de uiteindelijke vloerbedekking. In de lijst hierna bieden we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Belt-Schutsloot (update zondag, 14 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€710 – €745€760 – €785
20 – 25 m2€900 – €1200€975 – €1525
40 m2€2275 – €2825€2625 – €3200
60 m2€3750 – €4375€4025 – €4900
85 – 90 m2€5175 – €5750€5625 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, draadmatten, pompschakelaar, noppenplaten, thermostaat, verdeler, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Overijssel).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Natuursteen en tegels zijn een uitstekende match. Advies: sommige constructies zijn minder handig om te kiezen. Je kunt dan denken aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Win informatie in bij een vakman of showroom. Zij vertellen dan welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het volgende blok bieden we overzichtelijk meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven zoeken

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Belt-Schutsloot? Op deze pagina vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Hasselt, Elspeet en Laag Zuthem.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Steenwijkerland is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.steenwijkerland.nl). Voor milieuvriendelijke verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Belt-Schutsloot?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €800 voor 10 tot 20 m2 tot om en nabij de €5.200 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijs wordt berekend aan de hand van het geselecteerde product (elektrisch of traditioneel), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 16 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan het type installatie, de afwerking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een professioneel geïsoleerd pand kan een optimaal rendement worden behaald. Door te kiezen voor dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Belt-Schutsloot, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als handigste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een minpunt van deze aanpak is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. In die situatie zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de slangen doorheen lopen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8066.

Plaats een reactie