Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Rockanje vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Rockanje? Dit is een ingebouwde warmtebron dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit platform ontdek je veel info over de actuele vloerverwarming categorieën en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij snel van start? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Rockanje!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-rockanje-3235

Vloerverwarming laten leggen in Rockanje

Als je een ervaren klusser bent dan is een vloerverwarming aansluiten iets waar je veel geld kunt besparen. Is dit allemaal nieuw, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. Door het een deskundige te laten doen is er geen twijfel of alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het onderstaande stappenplan delen we stap-voor-stap wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de gang, keuken, woonkamer, badkamer, slaapkamer, berging / schuur. Ook kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het type systeem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire keuzes zijn een watergedragen installatie of een op elektriciteit werkend systeem. In diverse huizen zal een infrarood model ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef door hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan een oude dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tegels, tapijt, vinyl, PVC, linoleum, parket. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dit een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Deel je wensen wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Rockanje eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Het gaat om je woonadres, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) delen wij 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Westvoorne en omliggende plaatsen. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van beschikbare vloerverwarming experts regio Rockanje

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw keuze is mede afhankelijk van velerlei variabelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of een klushuis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het type ondervloer hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, opbouwhoogte en budget. In de volgende bullets check je informatie over de veel gebruikte modellen en hun interessante aspecten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze aanpak kan uitkomst bieden in veel situaties. Met name bij verbouwingen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden toegepast op op maat gemaakte noppenplaten en isolatieplaten. Hierover kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Pluspunten daarvan zijn een korte opwarmingstijd en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Rockanje.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Relatief snel te leggen.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Intergas, ATAG, Bosch, Nefit, AWB.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Het effect daarvan is een degelijke vloerconstructie en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Technea, Danfoss, Magnum, Therminon.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Rockanje

Elektrische verwarming in de vloer is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn het overwegen waard. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming in Rockanje

Als je gaat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De pijpen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Rockanje.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw kamer op een voordelige manier warm houden

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Rockanje schommelen tussen de €1300,00 tot €2325,00. Goede prijsindicaties komen tot stand door meerdere werkzaamheden. Ten eerste is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Andere onderdelen die de tarieven beïnvloeden: het type verwarmingssysteem, de oppervlakte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort dekvloer. In het volgende blok krijg je inzicht in de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Rockanje (update zondag, 26 mei 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€715 – €740€775 – €780
20 m2€850 – €1300€1075 – €1525
40 – 50 m2€2325 – €2850€2500 – €3325
60 m2€3850 – €4475€4100 – €4900
80 – 90 m2€5175 – €5725€5700 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, verdeler, wapening, pompschakelaar, noppenplaten, thermostaat, tackerplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Zuid-Holland).

De beste soorten vloerbedekking

Op dit moment kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het beste samen. Advies: meerdere types zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Denk dan bijvoorbeeld aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of vloerenwinkel. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hierna lees je kort en bondig de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven uit de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Rockanje? In het gedeelte hieronder check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Oostvoorne, Zwartewaal en Vierpolders.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Westvoorne heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.westvoorne.nl). Voor vergroenings installaties zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Rockanje?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €850 voor 10 tot 20 m2 oplopend tot €5.850 voor een groter huis (100 m2). De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het gekozen model (elektrisch of watergedragen), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement komt tot stand door de gewenste installatie, de afwerking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In perfect geïsoleerde kamers werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Rockanje, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is geen probleem. Er zijn 2 legwijzes: Als eerste optie kan je vloerverwarming leggen boven op de huidige vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloer in hoogte zal toenemen. De duurdere optie is infrezen. In die situatie worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3235.

Plaats een reactie