Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Blankenham vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Blankenham? Het is een systeem om een ruimte te verwarmen dat onder de vloer aangebracht wordt. Je betaalt lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Een totaal onzichtbaar systeem! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Dankzij onze specialisten ontdek je uitgebreide informatie over de beschikbare keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Vandaag al een keuze maken? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Blankenham!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-blankenham-8373

Vloerverwarming laten leggen in Blankenham

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren niet al te moeilijk. Is dit allemaal nieuw, of bespaar je liever wat tijd en stress? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een deskundige. Door het inschakelen van een vakman heb je de zekerheid dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte omlijnen we in 5 korte onderdelen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Weergave van de woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan toilet, slaapkamer, gang, keuken, woonkamer, badkamer. Optioneel kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het type systeem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Bekende types zijn een watergedragen of een verwarming op basis van stroom. In veel situaties is een infrarood installatie ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan de oorspronkelijke dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals vinyl, parket, laminaat, PVC, linoleum, tapijt. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Zoals een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Daardoor kunnen de installatiebedrijven in Blankenham zien of het past in de planning.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Verstrek actuele details als postcode en huisnummer, jouw mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via internet (mail) ontvang je offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Steenwijkerland en de omliggende regio. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van ervaren vloerverwarming experts omgeving Blankenham

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem is mede afhankelijk van meerdere zaken: Hoe groot en hoe oud is het huis? Zoek je iets voor een nieuwe woning of gaat het om een renovatieproject? Wat ook van invloed is: het soort ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. Hieronder vertellen we handige informatie over de diverse soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze werkwijze wint aan terrein in Nederland. Met name als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in speciale noppenplaten en isolatieplaten. Hierover komt direct de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Blankenham.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Intergas, Remeha, AWB, Nefit.

Natbouwsysteem

In het geval van natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Het verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (zoals staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit geeft een extra sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Therminon, WTH, Danfoss, Technea, Magnum, Warmup.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Blankenham

Het elektrische systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, een slim mattensysteem en een speciaal folie systeem komen we in de praktijk veel tegen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische toepassingen worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die je niet constant gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Blankenham

Bij infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Blankenham.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw kamer op een slimme wijze verwarmen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Blankenham liggen op gemiddeld €1150,00 tot €2000,00. De precieze kosten worden berekend a.d.h.v. allemaal zaken. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Noemenswaardige aspecten die hun weerslag hebben op de prijs: het soort installatie, de oppervlakte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de uiteindelijke vloerbedekking. In onderstaande weergave vergelijk je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Blankenham (update zondag, 14 juli 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€705 – €745€775 – €785
20 – 25 m2€925 – €1350€1125 – €1600
50 m2€2225 – €2875€2625 – €3325
65 – 70 m2€3775 – €4425€4150 – €4750
80 – 90 m2€5150 – €5775€5550 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, wapening, verdeler, draadmatten, noppenplaten, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Overijssel).

De beste soorten vloerbedekking

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn over het algemeen de beste keuze. Let op: sommige types hebben een te hoge thermische weerstand. Dit gaat om o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of plaatselijke leverancier. Zij weten exact wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het blok hierna bieden we kort en bondig praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Vind een installatiebedrijf

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Blankenham? In de tabel hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Eventueel kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Wetering, Kuinre en Nederland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Steenwijkerland ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.steenwijkerland.nl). Voor energiebesparende maatregelen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Blankenham?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.000 voor 10-15 m2 tot zeker €5.450 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief wordt berekend aan de hand van het gewenste product (elektrisch of watergedragen), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het definitieve rendement heeft te maken met het geselecteerde product, de dekvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In ideaal geïsoleerde panden is het rendement vaak vele malen beter. Door (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Blankenham, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als snelste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren boven op de vloer die er nu al ligt. Het gevolg is wel een stukje extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8373.

Plaats een reactie