Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Giethoorn vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Giethoorn? Vloerverwarming betreft een comfortabel verwarmingssysteem die in de vloer is ingebouwd. Je energierekening daalt, en het is ook gunstig voor het klimaat. Een totaal onzichtbaar systeem! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze pagina bekijk je alles over de bekendste segmenten binnen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Vandaag al een keuze maken? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Giethoorn!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-giethoorn-8355

Vloerverwarming laten leggen in Giethoorn

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je geen technische kennis, of bespaar je liever wat tijd en stress? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een expert. Daardoor mag je erop vertrouwen dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan dat hieronder te vinden is delen we in vijf stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Informatie over jouw huis delen

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de badkamer, slaapkamer, woonkamer, keuken, berging / schuur, toilet. Optioneel kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor een van de beschikbare type verwarmingen. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest bekende producten zijn een warm-water systeem of een verwarming op basis van stroom. In specifieke gevallen kan een infrarood systeem ook een serieuze keuze.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om de oorspronkelijke dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals laminaat, parket, tapijt, vinyl, tegels, linoleum. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de huidige staat van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Plannen in de agenda

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of tussen 3 – 6 maanden. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in Giethoorn eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Er wordt gevraagd naar je woonadres, jouw privé mailadres en jouw 06-nummer. Per mail sturen we kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Steenwijkerland en omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van erkende vloerverwarming installateurs nabij Giethoorn

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat aansluit bij jouw situatie komt tot stand door verschillende onderdelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga jij je oude huis opknappen? Waar je ook rekening mee moet houden: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de kostenindicatie. Hieronder vertellen we praktische informatie over de diverse soorten en hun kosten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze aanpak wordt steeds populairder. In situaties bij renovatie klussen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op isolerende isolatieplaten & noppenplaten. Daarbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De gevolgen daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Giethoorn.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, Vaillant, ATAG, Intergas, Bosch.

Nat vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit biedt een bestendige en sterke vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Danfoss, e-Heat, WTH, Therminon, Warmup, Technea.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Giethoorn

De elektrische variant is 100% afhankelijk van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Het infrezen van verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een heel dun folie (3-4 mm dik) komen we in de praktijk veel tegen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Giethoorn

Bij infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slakkenhuizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je weinig warmteverlies hebt. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Giethoorn.

 • Snelle en praktische methode.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw ruimtes op een milieuvriendelijke manier op temperatuur brengen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Giethoorn kost globaal gezien tussen de €1150,00 tot €1850,00. De precieze kosten zijn afhankelijk van verschillende facetten. Ten eerste is het doorslaggevend of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Variabele aspecten die de totaalprijs bepalen: het soort systeem, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende blok vergelijk je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Giethoorn (update woensdag, 24 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijzen bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€695 – €725€755 – €780
20 – 25 m2€875 – €1225€950 – €1500
45 m2€2200 – €2825€2625 – €3200
60 – 65 m2€3850 – €4475€4075 – €4800
90 m2 +€5250 – €5800€5700 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, thermostaat, wapening, draadmatten, noppenplaten, tackerplaten, verdeler en uurloon (provincie Overijssel).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Vandaag de dag werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn het best te combineren. Notitie: enkele soorten kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Denk dan bijvoorbeeld aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een specialist of vloerenwinkel. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Hieronder check je samengevat meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven zoeken

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Giethoorn? Hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Eventueel kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Eesveen, Blokzijl en De Bult.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Steenwijkerland is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.steenwijkerland.nl). Voor energiebesparende energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je kamers gaat verwarmen kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door middel van energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Giethoorn?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.275 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot wel €5.550 voor een groter huis (100 m2). De kostprijs is afhankelijk van de gewenste installatie (traditioneel vs. elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is onderhevig aan het gewenste systeem, de ondervloer en de totale thermische schil van het huis. In een professioneel geïsoleerd pand zal het rendement effect snel naar voren komen. Mede door gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Giethoorn, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een optie. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Allereerst kan je de vloerverwarming installeren boven op de huidige vloer. Een minpunt van deze aanpak is extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. In dat geval worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8355.

Plaats een reactie