Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Blokzijl vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Blokzijl? Vloerverwarming betreft een slim verwarmingssysteem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je energierekening daalt, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit platform vertellen we je bruikbare informatie over de populaire segmenten binnen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct doorgaan? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Blokzijl!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-blokzijl-8356

Vloerverwarming laten leggen in Blokzijl

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren een leuke bezigheid. Heb je geen technische kennis, of heb je geen tijd? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een specialist. Door het een deskundige te laten doen heb je garantie dat de installatie zonder problemen zal werken. In ons complete stappenplan verhelderen we in vijf stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Inzicht in je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de woonkamer, badkamer, gang, toilet, slaapkamer, berging / schuur. Ook kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over een type verwarmingssysteem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen types zijn een watergedragen systeem of een elektrisch systeem. In specifieke gevallen zijn infrarood matten onder de vloer absoluut het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vertel welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een basis dekvloer of vloerbedekking zoals tapijt, linoleum, parket, PVC, laminaat, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondervloer is. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Kies wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Zodoende kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Blokzijl op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vul jouw gegevens in. Verstrek actuele details als postcode en huisnummer, jouw privé mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Op jouw mail delen wij gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Steenwijkerland en omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van populaire vloerverwarming vakmannen nabij Blokzijl

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat aansluit bij jouw situatie komt tot stand door meerdere zaken: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Betreft het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere belangrijke zaken zijn type ondervloer (beton, hout of steen), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, opbouwhoogte en de hoogte van de investering. Hieronder vind je praktische informatie over de te overwegen installaties en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze werkwijze wordt steeds meer omarmd door aannemers. In situaties als het weinig mag kosten en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in losse noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Belangrijke eigenschappen zijn een gunstige opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Blokzijl.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, ATAG, Remeha, Bosch, Vaillant.

Natbouw vloeren verwarmen

In het geval van natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een meer solide vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Danfoss, e-Heat, Technea, Therminon, Warmup, WTH.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Blokzijl

Een elektrisch model werkt 100% op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Stroomkabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en het elektrische foliesysteem zijn enkele populaire mogelijkheden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische installaties gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een aantrekkelijke keuze voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming in Blokzijl

Als je het systeem laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Speciale verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. Deze constructies liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Blokzijl.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw appartement op een duurzame manier warm maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Blokzijl komen uit tussen de €1275,00 tot €2225,00. Accurate kostenramingen worden gecalculeerd op basis van allerlei aspecten. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Andere keuzemogelijkheden die de prijzen bepalen: het soort verwarmingssysteem, de oppervlakte, de manier van leggen en het soort afwerkvloer. In de lijst hierna kan je aan de slag met de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Blokzijl (update dinsdag, 16 april 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€710 – €730€760 – €805
20 m2€850 – €1250€1150 – €1625
40 m2€2300 – €2850€2700 – €3250
70 m2€3725 – €4375€4075 – €4700
80 – 90 m2€5200 – €5775€5500 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, verdeler, thermostaat, wapening, draadmatten, tackerplaten, pompschakelaar en vergoeding voor de arbeid (provincie Overijssel).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Hedendaags werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen geven de beste prestaties. Let op: enkele afwerkvloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Het gaat bijvoorbeeld om massief houten vloeren of tapijt. Laat je vooraf informeren door een specialist of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer past bij jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Onderstaand verstrekken we stapsgewijs aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Blokzijl? In de tabel hieronder delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Wapserveen, IJsselham en Eesveen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- en bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Steenwijkerland ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.steenwijkerland.nl). Voor milieuvriendelijkere energiebronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Blokzijl?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €875 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot wel €5.500 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie wordt bepaald door de gekozen installatie (elektrisch of watergedragen), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 15 jaar. Het exacte rendement is mede afhankelijk van het gekozen systeem, de dekvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een goed geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Blokzijl, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen zien we steeds meer. Er zijn 2 legwijzes: Als snelste optie kan je vloerverwarming leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Een nadeel van deze optie is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In die situatie worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8356.

Plaats een reactie