Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Witte Paarden vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Witte Paarden? Vloerverwarming is een populaire vorm van huisverwarming die in de vloer is ingebouwd. Je betaalt lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl verstrekken we nuttige informatie over de actuele soorten vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct aan de slag? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Witte Paarden!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-witte-paarden-8335

Vloerverwarming laten leggen in Witte Paarden

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten iets waar je veel geld kunt besparen. Ben je niet handig, of wil je het professioneel laten doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Daardoor heb je de zekerheid dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte delen we stapsgewijs welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Beschrijf je huis

  Omschrijf het type woning. Maak een schatting van het aantal M2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Geschikt zijn de keuken, gang, slaapkamer, badkamer, toilet, woonkamer. Ook kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het soort systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest bekende systemen zijn een systeem op basis van water of een verwarming op basis van stroom. In specifieke gevallen is een toepassing met infrarood ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Specificeer wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om alleen een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tapijt, tegels, parket, linoleum, laminaat, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat voor type ondervloer toegepast is. Je kunt kiezen voor bijv. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Verbouwperiode

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in Witte Paarden zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Denk dan aan postcode, straatnaam en huisnummer, jouw mailadres en telefoonnummer. Via de mail sturen wij gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Steenwijkerland en de nabije omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van ervaren vloerverwarming installateurs regio Witte Paarden

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze komt tot stand door allerlei thema’s: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook van invloed is: de toegepaste ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de kostenindicatie. In de volgende bullets tref je aanvullende info over de beschikbare keuzes en hun toepassingen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit concept wordt steeds populairder. Dit zien we met name terug als er beperkte budgetten zijn en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden gelegd in isolerende noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een eenvoudige installatie en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Witte Paarden.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Minder risico op barsten.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, ATAG, Remeha, Intergas, Vaillant.

Natbouwsysteem

In de situaties bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling zal de vloer uitzetten en krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Het effect daarvan is een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: e-Heat, Magnum, Warmup, Technea, Danfoss, Therminon.

Elektrische vloerverwarming in Witte Paarden

Een volledig elektrisch product werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Stroomkabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een kunststof folie zijn enkele bekende voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die minder gebruikt worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Witte Paarden

Bij infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. De verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Witte Paarden.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke manier warm houden

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Witte Paarden liggen tussen de €1050,00 – €2050,00. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van verschillende werkzaamheden. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Overige keuzes die de tarieven beïnvloeden: het soort verwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort dekvloer. In de onderstaande tabel tonen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Witte Paarden (update maandag, 20 mei 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €725€750 – €810
20 – 25 m2€950 – €1350€1150 – €1500
40 – 45 m2€2200 – €2900€2650 – €3375
65 m2€3725 – €4450€4150 – €4775
80 – 85 m2€5150 – €5800€5725 – €6325
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, noppenplaten, pompschakelaar, tackerplaten, thermostaat, wapening en uurloon (provincie Overijssel).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Tegenwoordig kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het meeste efficiënt. Belangrijk: diverse afwerkvloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit gaat om o.a. massief houten vloeren of tapijt. Laat je vooraf informeren door een specialist of vloerenwinkel. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Onderstaand check je een toelichting / extra informatie over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven in de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Witte Paarden? Onderstaand vind je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Steenwijk, Baars en Sint Jansklooster.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Steenwijkerland is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.steenwijkerland.nl). Voor vergroenings installaties zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Witte Paarden?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €850 voor 10 tot 20 m2 tot om en nabij de €5.000 voor een groter huis (100 m2). Het definitieve tarief hangt sterk af van het gewenste model (traditioneel vs. elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 15 jaar. Het exacte rendement heeft te maken met het soort systeem, de ondervloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een professioneel geïsoleerd pand kan je pas echt goed het verschil merken. Middels gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Witte Paarden, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat we steeds meer zien. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als goedkoopste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Het gevolg is wel een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In die situatie worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8335.

Plaats een reactie