Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Willemsoord vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Willemsoord? Vloerverwarming betreft een vorm van centrale verwarming dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je bespaart flink op de energierekening, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bekijk je praktische informatie over de beschikbare keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct aan de slag? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Willemsoord!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-willemsoord-8338

Vloerverwarming laten leggen in Willemsoord

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren een leuke bezigheid. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. Door het een deskundige te laten doen mag je erop vertrouwen dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan hieronder delen we kort maar krachtig waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Specificeer het aantal vierkante meters en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Mogelijkheden zijn de badkamer, berging / schuur, woonkamer, gang, toilet, keuken. Indien beschikbaar kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een type verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De bekendste installaties zijn een traditionele watergedragen oplossing of een volledig elektrische installatie. In specifieke gevallen is een infrarood installatie absoluut het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om een basis dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, vinyl, PVC, tegels, linoleum, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Het gaat vaak om een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Hiermee kunnen de regionale installatiebedrijven in Willemsoord op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk vakmannen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Zoals je woonadres, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de computer of telefoon ontvang jij kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Steenwijkerland en de regio daarbuiten. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van erkende vloerverwarming specialisten omgeving Willemsoord

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze is mede afhankelijk van een aantal factoren: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een klushuis? Waar je ook rekening mee moet houden: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, verwarmingsbron en de prijsindicatie. In het volgende schema bieden we nuttige informatie over de diverse soorten en hun positieve kenmerken.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit model wordt meer en meer toegepast. We zien het met name bij verbouwklussen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden gelegd in voorgevormde isolatieplaten en noppenplaten. Daarop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een korte opwarmingstijd en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Willemsoord.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, ATAG, AWB, Remeha, Nefit, Bosch.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit resulteert in een extra sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, e-Heat, Danfoss, WTH, Warmup.

Elektrische vloerverwarming in Willemsoord

Een elektrische vloerverwarming heeft stroom als warmtebron. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Losse kabels, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn het overwegen waard. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische producten zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Willemsoord

In het geval van infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De kokers liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Willemsoord.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw plek op een milieuvriendelijke manier behaaglijk maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Willemsoord kost globaal gezien tussen de €925,00 – €2500,00. De definitieve prijzen hangen af van diverse werkzaamheden. Ten eerste is het doorslaggevend of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Belangrijke zaken die effect hebben op de kosten zijn: het type installatie, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende schema vind je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Willemsoord (update zondag, 14 juli 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €720€760 – €800
25 m2€825 – €1200€1125 – €1500
40 – 45 m2€2225 – €2775€2600 – €3275
60 – 65 m2€3750 – €4400€4000 – €4900
85 – 90 m2€5100 – €5725€5500 – €6325
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, verdeler, pompschakelaar, wapening, tackerplaten, draadmatten en uurloon (provincie Overijssel).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels en steen zijn het best te combineren. Notitie: sommige vloertypes geven minder goede prestaties. Het gaat bijvoorbeeld om vloer van hout met dikke planken of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of winkel. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het schema hierna bieden we in het kort extra informatie over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Willemsoord? Onderstaand tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Baars, Marijenkampen en Witte Paarden.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Steenwijkerland is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.steenwijkerland.nl). Voor milieuvriendelijkere oplossingen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je het huis laat verwarmen kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Willemsoord?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.450 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot om en nabij de €5.150 voor een groter huis (100 m2). Het tarief is afhankelijk van de gewenste installatie (warm water of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het definitieve rendement komt tot stand door het soort installatie, de ondervloer en ook de staat van de woning. In een goed geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Door gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Willemsoord, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een goede keuze. Er zijn grofweg 2 keuzes. Ten eerste kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In die situatie zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in komen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8338.

Plaats een reactie