Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming De Pol vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in De Pol? Vloerverwarming betreft een verwarmingstype die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je betaalt lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Dankzij onze specialisten check je nuttige informatie over de beschikbare keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de kosten. Wil jij meteen beginnen? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in De Pol!

De voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-de-pol-8337

Vloerverwarming laten leggen in De Pol

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je twee linker handen, of wil je het professioneel laten doen? Zo’n vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een installateur. Op die manier weet je zeker dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan dat hieronder te vinden is delen we kort maar krachtig waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Omschrijf type woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de slaapkamer, woonkamer, toilet, keuken, gang, badkamer. Indien aanwezig geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Maak een keuze voor het type installatie. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Gangbare producten zijn een watergedragen systeem of een volledig elektrische installatie. In diverse huizen kan een infrarood systeem nog een alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit een basis dekvloer of vloerbedekking zoals vinyl, linoleum, PVC, laminaat, tapijt, parket. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Zoals een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Kies wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of nader te bepalen. Daardoor kunnen aangesloten installatiebedrijven in De Pol op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Verstrek actuele details als je woonadres, jouw mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Op jouw mail krijg jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Steenwijkerland en de omliggende regio. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van goede vloerverwarming installateurs regio De Pol

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw keuze is mede afhankelijk van een aantal factoren: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Verder wordt er gekeken naar type ondervloer (beton, hout of steen), de kwaliteit van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de bouw-begroting (prijs). In het onderstaande blok tref je details over de te overwegen installaties en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit concept wint aan terrein in Nederland. Dit zien we met name terug bij renovatie klussen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen plaatst men in slimme noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. De positieve effecten hiervan zijn een kleinere opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in De Pol.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Minder risico op barsten.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, ATAG, Remeha, Intergas, Bosch, AWB.

Natbouw vloerverwarming

Bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit zorgt voor een stabielere ondervloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, e-Heat, WTH, Therminon, Warmup.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in De Pol

De elektrische variant is een populaire manier van verwarmen met stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Stroomkabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn het overwegen waard. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Vloerverwarming infrezen in De Pol

Wanneer je alles laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De kokers zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in De Pol.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw kamer op een voordelige verwarmen behaaglijk maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in De Pol komen uit tussen de €1000,00 tot €1950,00. De definitieve prijzen worden berekend a.d.h.v. veel onderdelen. Allereerst maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Alternatieve keuzemogelijkheden die de prijs bepalen: het type systeem, het woonoppervlak, de manier van leggen en wat je op de afwerkvloer legt. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in De Pol (update dinsdag, 16 april 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €730€775 – €790
20 m2€900 – €1250€1100 – €1450
40 – 45 m2€2225 – €2750€2650 – €3250
60 – 70 m2€3775 – €4400€4025 – €4850
80 – 90 m2€5100 – €5700€5550 – €6475
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, verdeler, thermostaat, pompschakelaar, tackerplaten, wapening, noppenplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Overijssel).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Eigenlijk is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het meeste efficiënt. Advies: sommige constructies kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit zijn bijvoorbeeld een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een professional of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de volgende weergave bieden we kort en bondig praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven zoeken

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in De Pol? In het gedeelte hieronder delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Soms kunnen zij helpen met advies en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Witte Paarden, Willemsoord en Tuk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Steenwijkerland bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.steenwijkerland.nl). Voor hernieuwbare energiesystemen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in De Pol?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.475 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €6.100 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het definitieve tarief wordt berekend aan de hand van het soort model (elektrisch of warm water systeem), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement is onderhevig aan het gekozen product, de ondervloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een optimaal geïsoleerde woning kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in De Pol, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker haalbaar. Je hebt twee mogelijkheden. Als makkelijkste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een nadeel van deze optie is een stukje extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Bij deze aanpak maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waarin de leidingen komen te liggen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8337.

Plaats een reactie