Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Onna vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Onna? Vloerverwarming is een populaire vorm van huisverwarming die de vloer met warm water verwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Een totaal onzichtbaar systeem! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl ontdek je uitgebreide informatie over de huidige soorten vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct doorgaan? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Onna!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-onna-8344

Vloerverwarming laten leggen in Onna

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen best goed te doen. Ben je niet handig, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een specialist. Met een professional mag je erop vertrouwen dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we kort maar krachtig wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Omschrijf jouw woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de toilet, gang, woonkamer, keuken, slaapkamer, berging / schuur. In veel gevallen kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over het soort systeem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire producten zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit. Voor sommige woningen is een systeem op basis van infraroodstraling ook een serieuze keuze.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn een cement dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals PVC, linoleum, parket, tapijt, laminaat, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dat een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Hiermee kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Onna op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Het gaat om postcode, straatnaam en huisnummer, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de computer of telefoon bieden we vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Steenwijkerland en omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van de beste vloerverwarming installateurs omgeving Onna

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat voor jou het beste werkt heeft te maken met allerlei thema’s: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere belangrijke aspecten zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de huidige isolatiewaarden en de hoogte van de investering. In het volgende schema bieden we aanvullende info over de diverse soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze toepassing wint aan terrein in Nederland. Dat is vooral zo bij renovaties en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in innovatieve noppenplaten of isolatieplaten. Op deze platen komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Onna.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, AWB, Vaillant, Nefit, Remeha.

Natbouw-systemen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit resulteert in meer stabiliteit en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, Magnum, Danfoss, Technea, e-Heat.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Onna

Een elektrische installatie is 100% afhankelijk van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Losse kabels, kant-en-klare matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) komen we in de praktijk veel tegen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die minder gebruikt worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Vloerverwarming infrezen in Onna

In het geval van infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De leidingen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Onna.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw plek op een innovatieve verwarmen warm houden

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Onna variëren tussen de €1250,00 tot €2300,00. De exacte kosten zijn natuurlijk afhankelijk van velerlei aspecten. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Belangrijke onderdelen die hun weerslag hebben op de prijs: het soort vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en de afwerkvloer die je kiest. In de lijst hierna kan je aan de slag met de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Onna (update zondag, 14 april 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€715 – €725€770 – €795
20 m2€800 – €1300€1025 – €1450
50 m2€2350 – €2875€2700 – €3225
65 – 70 m2€3700 – €4350€4000 – €4800
80 m2 +€5225 – €5700€5500 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, tackerplaten, draadmatten, thermostaat, noppenplaten, wapening, pompschakelaar en arbeid (provincie Overijssel).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Op dit moment kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer vormen de beste combinatie. Belangrijk: enkele vloertypes hebben een te hoge thermische weerstand. We spreken daarvan bij o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Onderstaand check je overzichtelijk praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Onna? In het gedeelte hieronder bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Basse, Kallenkote en Steenwijkerwold.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Steenwijkerland kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.steenwijkerland.nl). Voor milieuvriendelijkere maatregelen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Onna?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.200 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot gemiddeld €5.350 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijs wordt beïnvloed door het soort model (elektrisch of warm water systeem), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 16 jaar. Het unieke rendement is mede afhankelijk van het gekozen product, de afwerkvloer en de totale thermische schil van het huis. In een optimaal geïsoleerde woning zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Dankzij (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Onna, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker haalbaar. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als handigste optie kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. Een nadeel van deze optie is een vloer die wat omhoog komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de buizen dan in legt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8344.

Plaats een reactie