Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Sint Jansklooster vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Sint Jansklooster? Het is een watergedragen of elektrisch systeem dat onder de vloer wordt gelegd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je hebt geen last meer van koude voeten! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze experts delen we handige informatie over de actuele vloerverwarming categorieën en de kosten. Wil jij meteen beginnen? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Sint Jansklooster!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-sint-jansklooster-8326

Vloerverwarming laten leggen in Sint Jansklooster

Als je een ervaren klusser bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je geen technische kennis, of wil je het professioneel laten doen? Zo’n vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. Door het een deskundige te laten doen heb je de zekerheid dat het allemaal juist aangesloten wordt. In ons complete stappenplan adviseren we in vijf stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een specialist.

 1. Woning specificeren

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Zoals de toilet, badkamer, berging / schuur, slaapkamer, gang, keuken. Vaak kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Kies het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest bekende modellen zijn een warm-water systeem of een op elektriciteit werkend systeem. In sommige gevallen is een infrarood oplossing nog een alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn een betonvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, parket, vinyl, laminaat, tegels, linoleum. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Het gaat vaak om beton, hout of steen.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of binnen 3 maanden. Hiermee kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Sint Jansklooster eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Er wordt gevraagd naar postcode, straatnaam en huisnummer, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Middels een email of brief delen wij gratis offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Steenwijkerland en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van ervaren vloerverwarming experts regio Sint Jansklooster

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat bij jouw situatie past is afhankelijk van allerlei thema’s: Hoe groot en hoe oud is het huis? Gaat het om nieuwbouw of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Verder wordt er gekeken naar het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de hoogte van de investering. In het onderstaande blok delen we informatie over de te overwegen installaties en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze toepassing kan uitkomst bieden in veel situaties. Vooral bij renovatiewerkzaamheden en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in maatwerk isolatieplaten of noppenplaten. Hier wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een gunstige opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Sint Jansklooster.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Nefit, Remeha, Intergas, Vaillant, ATAG.

Natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Het effect daarvan is een meer solide vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Danfoss, Warmup, e-Heat, Therminon, WTH, Technea.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Sint Jansklooster

Een volledig elektrisch product is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een kunststof folie komen we in de praktijk veel tegen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Vloerverwarming infrezen in Sint Jansklooster

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. Deze constructies liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Sint Jansklooster.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw woning op een innovatieve manier opstoken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Sint Jansklooster liggen tussen de €1125,00 tot €2150,00. Goede prijsindicaties worden gecalculeerd op basis van allemaal onderdelen. Boven alles is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke zaken die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarming, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en wat je op de afwerkvloer legt. In onderstaande weergave kan je aan de slag met de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Sint Jansklooster (update zondag, 26 mei 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€705 – €720€775 – €785
20 – 25 m2€900 – €1350€1125 – €1550
45 m2€2350 – €2850€2550 – €3250
60 – 65 m2€3825 – €4375€4200 – €4725
85 m2 +€5125 – €5650€5675 – €6500
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, thermostaat, pompschakelaar, verdeler, wapening, noppenplaten, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Overijssel).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer zijn een uitstekende match. Tip: enkele soorten kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Je kunt dan denken aan houten vloeren en tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen dan wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de opsomming hieronder bekijk je kort en bondig de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven in de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Sint Jansklooster? Op deze pagina delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Schokland, Steenwijk en Kraggenburg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Steenwijkerland bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.steenwijkerland.nl). Voor hernieuwbare energiesystemen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Sint Jansklooster?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.125 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €6.200 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De verwachte prijs kom tot stand door het soort systeem (warm water of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 15 jaar. Het specifieke rendement is mede afhankelijk van de gewenste installatie, de vloerbedekking en tevens de algehele isolatie in de woning. In een optimaal geïsoleerde woning zal het rendement effect snel naar voren komen. Door dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Sint Jansklooster, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een optie. Je hebt twee mogelijkheden. Als eerste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de vloer die er nu al ligt. Let op: dit kan zorgen voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Als je daarvoor kiest zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 8326.

Plaats een reactie