Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Baars vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Baars? Vloerverwarming betreft een populaire manier van verwarmen die de vloer met warm water verwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook beter voor het milieu. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via onze site bekijk je praktische informatie over de bekendste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Baars!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-baars-8336

Vloerverwarming laten leggen in Baars

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming installeren een klus die je zelf kunt doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een expert. Daardoor heb je garantie dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan hieronder specificeren stapsgewijs waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Inzicht in je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld berging / schuur, gang, woonkamer, badkamer, toilet, slaapkamer. Optioneel kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over het type systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Populaire producten zijn een watergedragen of een op elektriciteit werkend systeem. In veel situaties is een infrarood product ook het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn een basis dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals parket, PVC, laminaat, tegels, vinyl, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Je kunt kiezen voor bijv. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of nader te bepalen. Met deze details kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Baars op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als de locatie van je huis, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via mail of per post krijg jij kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Steenwijkerland en de nabije omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van ervaren vloerverwarming experts regio Baars

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat aansluit bij jouw situatie komt tot stand door meerdere zaken: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook effect heeft op het advies is de toegepaste ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en je beschikbare budget. Hieronder vind je meer over de meest populaire soorten en hun toepassingen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze toepassing kan zeer interessant zijn. Dit is bijvoorbeeld populair als er op de kosten moeten worden gelet en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden toegepast op innovatieve noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een gunstige opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Baars.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, ATAG, Intergas, Vaillant, Bosch, AWB.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit biedt een stabielere ondervloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: e-Heat, Danfoss, Warmup, Therminon, Magnum, WTH.

Elektrische vloerverwarming in Baars

Het elektrische systeem werkt op basis van stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Elektrische kabels, vloerverwarmingsmatten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers waar niet in geleefd wordt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een korte reactietijd.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Baars

Als je gaat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. De verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slangen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd niet lang is en dat je weinig warmteverlies hebt. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Baars.

 • Korte opwarmtijd.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een goedkope verwarmen op temperatuur brengen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Baars kost globaal gezien tussen de €1125,00 – €1900,00. De exacte kosten komen tot stand door meerdere zaken. Zo maakt het nogal uit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke keuzes die de prijzen bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort afwerkvloer. In de volgende tabel vind je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Baars (update zondag, 21 april 2024).

Ruimte (m2)Kosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €740€750 – €780
20 – 25 m2€900 – €1200€1150 – €1475
45 – 50 m2€2200 – €2825€2650 – €3250
60 m2€3700 – €4425€4000 – €4825
85 – 90 m2€5200 – €5725€5725 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, tackerplaten, pompschakelaar, draadmatten, wapening, thermostaat, noppenplaten en arbeid (provincie Overijssel).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Op dit moment kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels en steen geven de beste prestaties. Let op: enkele vloertypes geven minder goede prestaties. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een vakbedrijf of showroom. Zij vertellen dan wat de juiste afwerkvloer is met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het schema hierna tref je in het kort de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven uit de regio

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Baars? In het gedeelte hieronder vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Soms kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Tuk, De Pol en Steenwijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Steenwijkerland krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.steenwijkerland.nl). Voor groene energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Baars?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.150 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €5.250 voor grotere klussen van 100 m2. Het tarief is afhankelijk van het type model (watergedragen of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot 15 jaar. Het exacte rendement heeft te maken met het soort systeem, de afwerking en de totale thermische schil van het huis. In een juist geïsoleerde ruimte zal het rendement effect snel naar voren komen. Dankzij (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Baars, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Je hebt twee mogelijkheden. Om te beginnen kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Dit zorgt wel voor een stukje extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Hierbij worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de buizen dan in legt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8336.

Plaats een reactie