Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ursem vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Ursem? Het gaat om een type verwarming die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit portaal vertellen we je praktische informatie over de verschillende vloerverwarming categorieën en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Ursem!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-ursem-1645

Vloerverwarming laten leggen in Ursem

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. Daardoor mag je erop vertrouwen dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het bijgaande stappenplan delen we in 5 korte stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Omschrijf type woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de toilet, woonkamer, gang, keuken, slaapkamer, badkamer. In veel gevallen kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor een type verwarming. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Vaak gekozen installaties zijn een watergedragen systeem of een volledig elektrische installatie. In specifieke gevallen zal een infrarood model ook het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een normale dekvloer of vloerafwerking als vinyl, linoleum, tapijt, parket, PVC, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dat een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zodoende kunnen de regionale installatiebedrijven in Ursem zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar je woonadres, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Per mail sturen we kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Koggenland en de nabije omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming vakmannen regio Ursem

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat voor jou het beste is is afhankelijk van jouw wensen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een klushuis? Wat ook effect heeft op het advies is type ondervloer (beton, hout of steen), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en budget. Hieronder delen we bruikbare informatie over de veel gebruikte modellen en hun toepassingen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing zien we steeds meer terug in de woningbouw. Met name bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in op maat gemaakte isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een kleinere opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Ursem.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, Bosch, Vaillant, Nefit, AWB.

Natbouw vloerverwarming

Bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals staalvezelwapening en wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een stabielere ondervloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, WTH, Magnum, Technea, Danfoss0Ursem

  Elektrische verwarming in de vloer heeft stroom als warmtebron. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Vloerverwarmingskabels, kant-en-klare matten en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele bekende voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

  • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
  • Relatief lage installatiekosten.
  • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Ursem

Als je het systeem laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat de vloer snel warm wordt en dat het warmteverlies beperkt blijft. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Ursem.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw ruimtes op een duurzame manier verwarmen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

De kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Ursem liggen tussen de €1225,00 – €2075,00. De uiteindelijke kosten worden berekend a.d.h.v. veel aspecten. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante factoren die de tarieven beïnvloeden: het soort systeem, de grootte van de kamer, de manier van leggen en het soort afwerkvloer. In de lijst hierna delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ursem (update maandag, 4 maart 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€715 – €730€750 – €785
20 – 25 m2€925 – €1200€1125 – €1625
50 m2€2250 – €2875€2500 – €3325
70 m2€3750 – €4425€4050 – €4725
80 m2 +€5175 – €5700€5500 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, thermostaat, noppenplaten, wapening, pompschakelaar, draadmatten, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Noord-Holland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Vandaag de dag werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn een uitstekende match. Advies: bepaalde constructies hebben een te sterk isolerende werking. Het gaat bijvoorbeeld om een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakbedrijf of vloerenwinkel. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hieronder bekijk je in het kort de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ursem? In het onderstaande overzicht delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Schermerhorn, Ursem en Scharwoude.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Koggenland kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.koggenland.nl). Voor energiebesparende verwarmingsbronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Ursem?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.225 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot om en nabij de €5.600 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De kostprijs wordt bepaald door de gewenste installatie (watergedragen of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter deze afstand, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement wordt bepaald door het gekozen model, de afwerklaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In ideaal geïsoleerde panden zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ursem, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 manieren: Allereerst kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Het gevolg is wel dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waarin de leidingen komen te liggen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 1645.

Plaats een reactie