Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hardenberg vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Hardenberg? Het gaat om een een lage temperatuur verwarmingssysteem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Dankzij onze specialisten verstrekken we bruikbare informatie over de populaire typen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij direct besparen? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Hardenberg!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-hardenberg-7772

Vloerverwarming laten leggen in Hardenberg

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten een hele mooie klus. Heb je twee linker handen, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Zo’n vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Op die manier mag je erop vertrouwen dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het onderstaande stappenplan omlijnen we stapsgewijs wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Inzicht in je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Maak een schatting van het aantal M2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan toilet, berging / schuur, slaapkamer, woonkamer, badkamer, keuken. Ook kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel toegepaste modellen zijn een watergedragen of een volledig elektrische installatie. Soms is een infrarood oplossing ook een optie.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om een basis dekvloer of misschien vloerbedekking zoals vinyl, laminaat, parket, tegels, linoleum, tapijt. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dit een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Kies wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Op die manier kunnen aangesloten installatiebedrijven in Hardenberg zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Er wordt gevraagd naar de locatie van je huis, e-mail en telefoonnummer. Middels een email of brief krijg jij offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Hardenberg en de regio daarbuiten. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van erkende vloerverwarming installateurs nabij Hardenberg

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat aansluit bij jouw situatie wordt bepaald door een aantal factoren: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuw te bouwen huis of een klushuis? Andere belangrijke aspecten zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de huidige isolatiewaarden en de hoogte van de investering. In het onderstaande blok delen we aanvullende informatie over de te overwegen installaties en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze werkwijze wordt steeds populairder. In situaties bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen plaatst men in maatwerk noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem wordt de definitieve toplaag gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een kleinere opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Hardenberg.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Vaillant, ATAG, Intergas, Remeha, Nefit.

Natbouw-installatie

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit zorgt voor een sterke en stabiele vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Technea, WTH, Danfoss, Therminon, Warmup, e-Heat0Hardenberg

  De elektrische variant werkt 100% op stroom. Er zijn verschillende soorten. Het infrezen van verwarmingskabels, kant-en-klare matten en een speciaal folie systeem zijn de meest populaire toepassingen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

  • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
  • Eventueel zelf te leggen.
  • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Hardenberg

Als je gaat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd relatief kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Hardenberg.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw huis op een goedkope manier op temperatuur brengen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hardenberg komen uit tussen de €1200,00 – €2300,00. De exacte kosten hangen af van allemaal aspecten. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Noemenswaardige keuzemogelijkheden die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, de legwijze en de afwerkvloer die je kiest. In de lijst hierna tonen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hardenberg (update zaterdag, 15 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €725€775 – €800
25 m2€925 – €1325€1025 – €1500
45 m2€2325 – €2850€2575 – €3350
60 – 65 m2€3750 – €4425€4075 – €4700
80 – 85 m2€5100 – €5775€5675 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, pompschakelaar, wapening, tackerplaten, noppenplaten, verdeler, thermostaat en arbeid (provincie Overijssel).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Eigenlijk werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton geven de beste prestaties. Belangrijk: bepaalde types werken minder goed. Dit gaat om o.a. massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een vakbedrijf of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hieronder check je stapsgewijs aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hardenberg? Onderstaand tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of klik door voor installateurs in Dalfsen, Ommen en Emmen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Hardenberg ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.hardenberg.nl). Voor groene installaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met behulp van de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Hardenberg?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.475 voor 15 m2 oplopend tot €5.600 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het tarief hangt sterk af van het soort systeem (elektrisch of watergedragen), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het unieke rendement komt tot stand door het gewenste systeem, de dekvloer en de totale thermische schil van het huis. In een optimaal geïsoleerde woning zal het rendement effect snel naar voren komen. Mede door gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hardenberg, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een optie. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als makkelijkste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Het gevolg is wel een paar centimeter extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Daarbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7770, 7771, 7772, 7773.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie