Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hoogenweg vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Hoogenweg? Dit is een laag temperatuur verwarmingssysteem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op dit platform verstrekken we bruikbare informatie over de verschillende vloerverwarming categorieën en het kostenplaatje. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Hoogenweg!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-hoogenweg-7793

Vloerverwarming laten leggen in Hoogenweg

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren een prima uitdaging. Heb je twee linker handen, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een expert. In die situatie is er geen twijfel of het systeem correct wordt aangesloten. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we in vijf stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Selecteer bijvoorbeeld badkamer, woonkamer, keuken, slaapkamer, berging / schuur, gang. Wanneer omhanden kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor een soort verwarmingssysteem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Vaak gekozen producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een systeem dat werkt op elektriciteit. In kleinere huisjes zal een infrarood model zeker ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om een betonvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals laminaat, parket, vinyl, PVC, tapijt, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat voor type ondervloer toegepast is. Bijvoorbeeld een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Derhalve kunnen de installatiebedrijven in Hoogenweg alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Er wordt gevraagd naar postcode, straatnaam en huisnummer, jouw mailadres en telefoonnummer. Per mail sturen wij 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Hardenberg en de regio daarbuiten. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van professionele vloerverwarming installatiebedrijven regio Hoogenweg

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat voor jou het beste is hangt af van verschillende onderdelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga je een bestaande woning renoveren? Waar je ook rekening mee moet houden: type ondervloer (beton, hout of steen), de kwaliteit van de ondervloer, opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In de lijst hierna vind je aanvullende informatie over de te overwegen installaties en hun voordelen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze aanpak wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is met name interessant bij renovatieprojecten en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in speciale noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste pluspunten zijn een gunstige opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Hoogenweg.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, ATAG, Remeha, Bosch, Nefit.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door de temperatuurwisseling kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in een degelijke vloerconstructie en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Technea, WTH, Warmup, Magnum, e-Heat, Danfoss.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Hoogenweg

Een elektrische installatie heeft stroom als warmtebron. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, vloerverwarmingsmatten en een speciaal folie systeem zijn het overwegen waard. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische systemen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Hoogenweg

Bij infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Alle verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Hoogenweg.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw woning op een milieuvriendelijke manier behaaglijk maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hoogenweg liggen rond de €925,00 tot €2400,00. Goede prijsindicaties worden berekend a.d.h.v. verschillende zaken. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Alternatieve facetten die de tarieven beïnvloeden: het type vloerverwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, de manier van leggen en wat je op de afwerkvloer legt. In de tabel hieronder vergelijk je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hoogenweg (update zaterdag, 20 april 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €740€775 – €805
25 m2€825 – €1225€975 – €1475
40 m2€2225 – €2750€2575 – €3250
60 m2€3700 – €4500€4125 – €4750
90 m2 +€5150 – €5750€5675 – €6325
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, wapening, pompschakelaar, thermostaat, verdeler, draadmatten en arbeid (provincie Overijssel).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels en steen werken het meeste efficiënt. Let op: diverse soorten kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een expert of plaatselijke leverancier. Zij weten exact wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het onderstaande schema vind je in het kort meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hoogenweg? Onderstaand check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Radewijk, Rheeze en Anerveen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Hardenberg is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.hardenberg.nl). Voor verduurzaming energiesystemen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Hoogenweg?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.500 voor 10 tot 20 m2 tot zo’n €6.050 voor 100 m2. De kostprijs wordt beïnvloed door het gekozen product (traditioneel vs. elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Met behulp van duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 16 jaar. Het definitieve rendement is mede afhankelijk van de geselecteerde installatie, de afwerkvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In perfect geïsoleerde kamers is het rendement vaak vele malen beter. Door het toepassen van vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hoogenweg, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is geen probleem. Er zijn grofweg 2 keuzes. Allereerst kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Het gevolg is wel een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In dat geval worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7793.

Plaats een reactie