Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Slagharen vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Slagharen? Vloerverwarming wil zeggen een laag temperatuur verwarmingssysteem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl vertellen we je alles over de veel gekozen vloerverwarming categorieën en het kostenplaatje. Vandaag al een keuze maken? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Slagharen!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-slagharen-7776

Vloerverwarming laten leggen in Slagharen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming best goed te doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een deskundige. Door die keuze weet je gegarandeerd dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren in 5 korte onderdelen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Woning specificeren

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Geschikt zijn de badkamer, slaapkamer, gang, woonkamer, berging / schuur, keuken. Optioneel kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor het type installatie. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen keuzes zijn een watergedragen of een deels elektrische oplossing. In veel situaties is een systeem op basis van infraroodstraling nog een alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Omschrijf wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Je kunt kiezen uit een nieuwe dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tapijt, parket, PVC, vinyl, tegels, laminaat. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Aan de hand van deze gegevens kunnen aangesloten installatiebedrijven in Slagharen vooraf kijken of er plek is.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Verstrek actuele details als je woonadres, jouw mailadres en jouw 06-nummer. Middels een email of brief delen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Hardenberg en de regio daarbuiten. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming installatiebedrijven nabij Slagharen

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze is afhankelijk van verschillende onderdelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Waar je ook rekening mee moet houden: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de mate van isolatie en de hoogte van de investering. In de lijst hierna bekijk je details over de beschikbare keuzes en hun kosten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit concept wordt steeds populairder. Dit zien we met name terug bij verbouwklussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in maatwerk isolatieplaten & noppenplaten. Daarop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een gunstige opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Slagharen.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, AWB, Intergas, Nefit, ATAG.

Natbouw vloerverwarming installeren

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit zorgt voor een extra sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Technea, Danfoss, Therminon, e-Heat, Warmup, Magnum.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Slagharen

Een elektrisch model werkt op basis van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Losse kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem zijn hiervan enkele voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische modellen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes die je niet veel gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Slagharen

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. De verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De buizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Slagharen.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Tarieven van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Slagharen liggen rond de €1100,00 – €1850,00. De geldende tarieven worden berekend a.d.h.v. allerlei aspecten. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante aspecten die effect hebben op de kosten zijn: het soort installatie, de grootte van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de afwerkvloer die je kiest. In onderstaande weergave vind je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Slagharen (update dinsdag, 23 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€690 – €720€770 – €785
20 – 25 m2€800 – €1225€1000 – €1500
45 – 50 m2€2275 – €2875€2600 – €3225
70 m2€3775 – €4375€4000 – €4700
85 m2 +€5175 – €5700€5550 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, noppenplaten, verdeler, pompschakelaar, draadmatten, wapeningen arbeid en BTW (provincie Overijssel).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen vormen de beste combinatie. Let op: diverse vloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Je kunt dan denken aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of vloerenwinkel. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer past bij jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het volgende blok lees je kort en bondig extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Slagharen? In de tabel hieronder vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Nieuw-Schoonebeek, Schuinesloot en Weiteveen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Hardenberg bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.hardenberg.nl). Voor duurzame installaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Slagharen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.025 voor 10 tot 20 m2 tot wel €6.100 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs wordt beïnvloed door het gekozen product (elektrisch of watergedragen), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het specifieke rendement is onderhevig aan het gewenste product, de afwerking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In perfect geïsoleerde kamers werkt het systeem een stuk effectiever. Middels dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Slagharen, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een goede keuze. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als voordeligste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de huidige vloer. Let op: dit kan zorgen voor een vloer die wat omhoog komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Hierbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7776.

Plaats een reactie