Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zuna vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Zuna? Vloerverwarming is een een lage temperatuur verwarmingssysteem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op dit portaal verstrekken we handige informatie over de verschillende segmenten binnen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je direct doorgaan? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Zuna!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-zuna-7466

Vloerverwarming laten leggen in Zuna

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een klus die je zelf kunt doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een deskundige. Door het inschakelen van een vakman weet je gegarandeerd dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In ons complete stappenplan specificeren in vijf stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Woning specificeren

  Beschrijf alle kamers van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de slaapkamer, woonkamer, keuken, berging / schuur, toilet, gang. Optioneel kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het type installatie. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De meest bekende systemen zijn een watergedragen of een volledig elektrische installatie. In veel situaties is een infrarood product een derde alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vul in welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld een oude dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tegels, vinyl, linoleum, tapijt, PVC, laminaat. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de actuele situatie is qua ondervloer. Bijvoorbeeld een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Deel je wensen wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of binnen 3 maanden. Derhalve kunnen aangesloten installatiebedrijven in Zuna zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals de locatie van je huis, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via mail of per post bieden wij een prijsopgave van professionele vloerverwarming bedrijven in Wierden en de omliggende regio. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van gespecialiseerde vloerverwarming specialisten omgeving Zuna

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat aansluit bij jouw situatie is mede afhankelijk van diverse aspecten: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Andere belangrijke zaken zijn of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijsindicatie. In onderstaande opsomming bieden we meer uitleg over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie zien we steeds meer terug in de woningbouw. In situaties bij renovatiewerkzaamheden en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in slimme noppenplaten en isolatieplaten. Op deze platen komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste voordelen zijn minder risico op barsten in de vloer en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Zuna.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Remeha, AWB, Nefit, Bosch, ATAG.

Natbouw-systemen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit geeft een sterke en stabiele vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: WTH, Warmup, e-Heat, Therminon, Technea, Magnum.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Zuna

De elektrische variant is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn verschillende soorten. Elektrische kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en vloerverwarmingsfolie zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische installaties zijn met name geschikt als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Vloerverwarming infrezen in Zuna

In het geval van infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De kokers komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd erg kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Zuna.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw appartement op een duurzame wijze verwarmen en koelen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Zuna liggen op gemiddeld €1275,00 tot €2000,00. De definitieve prijzen worden berekend a.d.h.v. allerlei aspecten. Allereerst is het doorslaggevend of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Variabele onderdelen die de tarieven beïnvloeden: het soort verwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende tabel vergelijk je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zuna (update zondag, 21 april 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€690 – €735€770 – €795
20 – 25 m2€900 – €1200€1125 – €1650
40 m2€2300 – €2800€2600 – €3275
70 m2€3725 – €4425€4100 – €4750
90 m2 +€5100 – €5675€5725 – €6400
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, verdeler, thermostaat, tackerplaten, wapening, noppenplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Overijssel).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Vandaag de dag kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn over het algemeen de beste keuze. Notitie: meerdere vloeren zijn minder handig om te kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of winkel. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hierna check je samengevat meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zuna? In het gedeelte hieronder vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Indien beschikbaar kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Holten, Enter en Haarle.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Wierden bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.wierden.nl). Voor groene verwarmingsbronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Middels de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Zuna?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.350 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zo’n €5.550 voor een woningoppervlak van 100 m2. De kostprijs wordt bepaald door het gewenste product (elektrisch of warm water systeem), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot 15 jaar. Het precieze rendement wordt bepaald door het geselecteerde product, de afwerking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een juist geïsoleerde ruimte zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zuna, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een goede keuze. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als goedkoopste optie kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. Een minpunt van deze aanpak is extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In dat geval zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen precies in passen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7466.

Plaats een reactie