Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Den Velde vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Den Velde? Dit is een systeem om een ruimte te verwarmen die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Het hele jaar door lekkere warme voeten! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via dit portaal check je bruikbare informatie over de populaire segmenten binnen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij meteen beginnen? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Den Velde!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-den-velde-7786

Vloerverwarming laten leggen in Den Velde

Als je een ervaren klusser bent dan is een vloerverwarming aansluiten een prima uitdaging. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het niet zelf doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een expert. Op die manier weet je zeker dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het bijgaande stappenplan vertellen we je in 5 korte stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Omschrijf jouw woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Maak een schatting van het aantal M2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de toilet, gang, slaapkamer, berging / schuur, keuken, badkamer. Indien aanwezig kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het soort systeem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Populaire soorten zijn een watergedragen installatie of een verwarming op basis van stroom. In diverse huizen kan een infrarood systeem zeker ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan een cement dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. linoleum, vinyl, tapijt, PVC, tegels, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Met die informatie kunnen de installatiebedrijven in Den Velde eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul jouw gegevens in. Denk dan aan jouw adres, jouw privé mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via internet (mail) delen we een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Hardenberg en omliggende plaatsen. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van professionele vloerverwarming specialisten regio Den Velde

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat bij jouw situatie past heeft te maken met allerlei thema’s: Hoe groot en hoe oud is het huis? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het type ondervloer hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de mate van isolatie en de prijsindicatie. In de lijst hierna lees je praktische informatie over de beschikbare keuzes en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze theorie wordt meer en meer toegepast. Dat is vooral zo als het weinig mag kosten en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in aangepaste noppenplaten of isolatieplaten. Daarop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een korte opwarmingstijd en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Den Velde.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, Bosch, AWB, Intergas, ATAG.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Het verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Door wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit zorgt voor een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, e-Heat, WTH, Danfoss, Therminon0Den Velde

  Een elektrische vloerverwarming werkt op basis van stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem zijn enkele bekende voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische producten zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het wordt toegepast in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. We zien het veel terug in badkamers.

  • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
  • Relatief gemakkelijk te leggen.
  • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Den Velde

Als je gaat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. Deze constructies liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Den Velde.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw appartement op een innovatieve verwarmen warm maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Den Velde kost globaal gezien tussen de €975,00 tot €2100,00. Accurate kostenramingen zijn natuurlijk afhankelijk van meerdere facetten. Boven alles is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve aspecten die invloed hebben op de prijs zijn: het type systeem, de kamers die je wilt verwarmen, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de toplaag (vloerbedekking). In onderstaande weergave vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Den Velde (update dinsdag, 23 juli 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €720€760 – €790
20 – 25 m2€900 – €1325€1050 – €1550
40 – 50 m2€2300 – €2750€2650 – €3400
65 m2€3750 – €4500€4000 – €4725
80 m2 +€5125 – €5650€5725 – €6275
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, noppenplaten, thermostaat, wapening, pompschakelaar, draadmatten, verdeler en arbeidskosten (provincie Overijssel).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Vandaag de dag werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Let op: diverse afwerkvloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit gaat om o.a. massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een professional of showroom. Zij vertellen dan wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de opsomming hieronder vind je een toelichting / aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind een installatiebedrijf

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Den Velde? In de tabel hieronder vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Soms kunnen zij jou verder adviseren en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Ane, Holtheme en Gramsbergen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Hardenberg kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.hardenberg.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Den Velde?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.375 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zo’n €5.600 voor 100 m2. De kostprijs wordt beïnvloed door het type systeem (elektrisch of met warm water), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 15 jaar. Het precieze rendement heeft te maken met de gekozen installatie, de afwerkvloer en ook de staat van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Mede door dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Den Velde, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat steeds vaker gebeurt. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als makkelijkste optie kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Dit zorgt wel voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een tweede manier is infrezen. In dat geval worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7786.

Plaats een reactie