Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Heemserveen vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Heemserveen? Vloerverwarming wil zeggen een slim verwarmingssysteem die in de vloer is gelegd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook goed voor het milieu. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit platform ontdek je bruikbare informatie over de hedendaagse vloerverwarming categorieën en de kosten. Vandaag al een keuze maken? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Heemserveen!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-heemserveen-7796

Vloerverwarming laten leggen in Heemserveen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten een prima uitdaging. Heb je twee linker handen, of wil je het professioneel laten doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een specialist. In die situatie weet je gegarandeerd dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het onderstaande stappenplan specificeren in 5 korte stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Vul het aantal m2 oppervlakte in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Bijvoorbeeld toilet, woonkamer, slaapkamer, gang, keuken, berging / schuur. Indien aanwezig kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire modellen zijn een watergedragen installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. In kleinere huisjes kan een infrarood systeem ook het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Specificeer wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om alleen een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als PVC, tapijt, linoleum, parket, laminaat, tegels. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoerdatum

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Zo kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Heemserveen eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul jouw gegevens in. Denk dan aan de locatie van je huis, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Per mail ontvang jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Hardenberg en omliggende plaatsen. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van ervaren vloerverwarming installateurs omgeving Heemserveen

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat bij jouw situatie past wordt bepaald door diverse aspecten: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Betreft het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het type ondervloer hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de mate van isolatie en budget. Hieronder bekijk je meer over de veel gebruikte modellen en hun toepassingen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze aanpak kan uitkomst bieden in veel situaties. In situaties bij verbouwklussen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in slimme isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De gevolgen daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Heemserveen.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Relatief snel te leggen.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Bosch, Remeha, Nefit, Intergas.

Natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit geeft een sterke en stabiele vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: WTH, Technea, Danfoss, Magnum, Therminon, e-Heat.

Elektrische vloerverwarming in Heemserveen

Een elektrisch model werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen worden het meest toegepast. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die je niet veel gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Heemserveen

Als je het systeem laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De leidingen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit resulteert erin dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Heemserveen.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Goedkope oplossing.

Jouw ruimtes op een slimme manier opstoken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Heemserveen schommelen tussen de €1050,00 – €2175,00. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende zaken. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante onderdelen die prijsbepalend zijn: het type vloerverwarming, het aantal m2 van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het type vloerbedekking. In het volgende schema bieden we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Heemserveen (update dinsdag, 23 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €720€750 – €780
20 m2€900 – €1275€1100 – €1550
40 – 50 m2€2250 – €2775€2525 – €3325
65 m2€3700 – €4350€4025 – €4850
80 m2 +€5175 – €5650€5600 – €6325
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, draadmatten, tackerplaten, noppenplaten, verdeler, pompschakelaar, wapening en arbeidskosten (provincie Overijssel).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Vandaag de dag kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn een uitstekende match. Advies: sommige types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit gaat om o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een professional of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het onderstaande schema tref je een toelichting / de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Heemserveen? In de tabel hieronder delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Rheeze, Rheezerveen en Hoogenweg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Hardenberg bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.hardenberg.nl). Voor verduurzaming energiesystemen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Heemserveen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.000 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot wel €5.700 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie hangt sterk af van het geselecteerde product (warm water systeem of met stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door te investeren in duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het unieke rendement is onderhevig aan het type systeem, de afwerking en de totale thermische schil van het huis. In een optimaal geïsoleerde woning kan een optimaal rendement worden behaald. Door het toepassen van dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Heemserveen, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is absoluut mogelijk. Je hebt twee mogelijkheden. Allereerst kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Het gevolg is wel dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze aanpak worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7796.

Plaats een reactie