Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Dedemsvaart vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Dedemsvaart? Het is een watergedragen of elektrisch systeem die in de vloer is ingebouwd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook beter voor het milieu. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze pagina check je alles over de veel gekozen typen vloerverwarming en de kosten. Wil jij direct besparen? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Dedemsvaart!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-dedemsvaart-7701

Vloerverwarming laten leggen in Dedemsvaart

Als je technisch onderlegd bent dan is een vloerverwarming aansluiten iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je geen technische kennis, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Een eigen vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een deskundige. Zo heb je garantie dat het totale systeem goed wordt getest. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we stap-voor-stap waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Maak een schatting van het aantal M2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Denk aan slaapkamer, gang, keuken, badkamer, woonkamer, berging / schuur. In veel gevallen kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Maak een keuze voor het type systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Vaak gekozen systemen zijn een watergedragen systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. In kleinere huisjes zijn infrarood matten onder de vloer absoluut het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld de oorspronkelijke dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals laminaat, linoleum, tegels, parket, PVC, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat er voor ondervloer aanwezig is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Derhalve kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Dedemsvaart vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als adresgegevens, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de computer of telefoon krijg je vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Hardenberg en de omliggende gemeente. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van professionele vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Dedemsvaart

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat aansluit bij jouw situatie hangt af van diverse aspecten: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het type ondervloer de kwaliteit van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de maximale kosten. In het volgende schema vertellen we details over de te overwegen installaties en hun positieve kenmerken.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze aanpak zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dat is vooral zo bij renovatie klussen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in losse noppenplaten en isolatieplaten. Daarbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste pluspunten zijn minder risico op barsten in de vloer en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Dedemsvaart.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Bosch, Vaillant, Intergas, AWB, Remeha.

Natbouw vloerverwarming

In de situaties bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Deze categorie verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een degelijke vloerconstructie en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Warmup, Magnum, Danfoss, WTH, Therminon, e-Heat.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Dedemsvaart

De elektrische variant werkt 100% op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale voorgeïnstalleerde matten en het elektrische foliesysteem zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Dedemsvaart

Als je het systeem laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slakkenhuizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd erg kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Dedemsvaart.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw plek op een innovatieve verwarmen verwarmen en koelen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Dedemsvaart liggen rond de €1300,00 tot €2100,00. De exacte kosten hangen af van allerlei factoren. Zo maakt het nogal uit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Overige facetten die effect hebben op de kosten zijn: het type verwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de afwerkvloer die je kiest. In de lijst hierna tref je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Dedemsvaart (update dinsdag, 23 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €745€760 – €805
20 – 25 m2€850 – €1250€1150 – €1600
45 – 50 m2€2200 – €2750€2650 – €3250
60 m2€3750 – €4375€4125 – €4875
85 – 90 m2€5175 – €5750€5600 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, pompschakelaar, wapening, tackerplaten, thermostaat, noppenplaten, verdeler en vergoeding voor de arbeid (provincie Overijssel).

De beste soorten vloerbedekking

Hedendaags kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn het best te combineren. Let op: diverse constructies hebben een te sterk isolerende werking. Het gaat bijvoorbeeld om een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Onderstaand lees je overzichtelijk meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Dedemsvaart? In het schema hieronder vind je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Bruchterveld, Drogteropslagen en Kloosterhaar.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Hardenberg heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.hardenberg.nl). Voor vergroenings energiebronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Dedemsvaart?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €950 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot om en nabij de €6.100 voor grotere klussen van 100 m2. Het tarief hangt sterk af van het gekozen product (warm water systeem of met stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 15 jaar. Het specifieke rendement wordt bepaald door het gewenste product, de dekvloer en ook de staat van de woning. In ideaal geïsoleerde panden werkt het systeem een stuk effectiever. Door het toepassen van gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glassluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Dedemsvaart, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is geen probleem. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Allereerst kan je de vloerverwarming installeren direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Dit zorgt wel voor een vloer die wat omhoog komt. Een tweede manier is infrezen. In dat geval worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7700, 7701, 7702.

Plaats een reactie