Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Sibculo vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Sibculo? Het is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die jouw vloer opwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook goed voor het milieu. Je hebt geen last meer van koude voeten! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze website bieden wij praktische informatie over de verschillende vloerverwarming categorieën en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij snel van start? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Sibculo!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-sibculo-7693

Vloerverwarming laten leggen in Sibculo

Als je zelf veel klust dan is de installatie van vloerverwarming een hele mooie klus. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen tijd? Zo’n vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een installateur. Daardoor ben je er zeker van dat het systeem correct wordt aangesloten. In ons complete stappenplan delen we in 5 korte onderdelen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Woning specificeren

  Beschrijf alle kamers van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Mogelijkheden zijn de woonkamer, gang, badkamer, berging / schuur, toilet, keuken. Indien beschikbaar kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over het soort installatie. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De bekendste soorten zijn een warm-water systeem of een elektrisch systeem. In woning met weinig oppervlakte zijn infrarood matten onder de vloer ook een optie.

 3. Jouw huidige vloer

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn de oorspronkelijke dekvloer of vloerafwerking als linoleum, vinyl, PVC, laminaat, parket, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat voor type ondervloer toegepast is. Bijvoorbeeld beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Hiermee kunnen de installatiebedrijven in Sibculo op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Verstrek actuele details als postcode en huisnummer, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Per mail bieden wij kosteloos een een offerte van de beste vloerverwarming bedrijven in Hardenberg en de omliggende gemeente. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van erkende vloerverwarming specialisten regio Sibculo

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste werkt wordt bepaald door velerlei variabelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Wat ook van invloed is: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), het gewicht dat de ondervloer aankan, beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. In het onderstaande blok bieden we aanvullende uitleg over de relevante systemen en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze theorie wint aan terrein in Nederland. Met name bij renovatieprojecten en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op losse isolatieplaten of noppenplaten. Hierbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De positieve effecten hiervan zijn een lagere keteltemperatuur en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Sibculo.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Remeha, AWB, Bosch, ATAG, Vaillant.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit zorgt voor een bestendige en sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, Therminon, WTH, Warmup, Technea.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Sibculo

Een elektrisch model is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn verschillende soorten. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische systemen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Laat vloerverwarming infrezen in Sibculo

In het geval van infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slangen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Sibculo.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw appartement op een duurzame wijze warm maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Sibculo liggen rond de €1275,00 tot €2450,00. De precieze kosten worden berekend a.d.h.v. meerdere werkzaamheden. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige onderdelen die de tarieven beïnvloeden: het soort verwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort dekvloer. In de tabel hieronder verstrekken we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Sibculo (update zondag, 14 juli 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€710 – €745€775 – €780
20 – 25 m2€850 – €1250€1025 – €1475
40 m2€2275 – €2875€2600 – €3300
60 – 70 m2€3775 – €4375€4175 – €4900
80 m2 +€5150 – €5800€5750 – €6500
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, thermostaat, verdeler, pompschakelaar, wapening, tackerplaten, draadmatten plus afvoer en uurloon (provincie Overijssel).

De beste soorten vloerbedekking

Eigenlijk kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn over het algemeen de beste keuze. Belangrijk: bepaalde types kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Denk dan bijvoorbeeld aan houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of vloerenwinkel. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het onderstaande schema check je in het kort de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven in de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Sibculo? In het schema hieronder delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Doorzoek ook installateurs in Bergentheim, Kloosterhaar en Daarle.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Hardenberg is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.hardenberg.nl). Voor milieuvriendelijkere energiesystemen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Sibculo?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €900 voor 10 m2 tot om en nabij de €5.500 voor grotere klussen van 100 m2. Het tarief hangt sterk af van het soort model (elektrisch of traditioneel), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 15 jaar. Het precieze rendement wordt bepaald door het gekozen systeem, de afwerking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In ideaal geïsoleerde panden is het rendement vaak vele malen beter. Mede door (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Sibculo, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen zien we steeds meer. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als makkelijkste optie kan je vloerverwarming leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Het gevolg is wel dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Hierbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen precies in passen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7693.

Plaats een reactie