Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Holthone vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Holthone? Het is een verwarmingstype die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze experts ontdek je alles over de actuele segmenten binnen vloerverwarming en de kosten. Vandaag al een keuze maken? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Holthone!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-holthone-7779

Vloerverwarming laten leggen in Holthone

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is een vloerverwarming aansluiten een leuke bezigheid. Heb je twee linker handen, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. Door die keuze weet je gegarandeerd dat alle leidingen juist worden gelegd. In ons complete stappenplan specificeren in 5 korte stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de woonkamer, keuken, gang, badkamer, berging / schuur, toilet. Optioneel is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor het soort installatie. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veelvoorkomende soorten zijn een watergedragen systeem of een verwarming op basis van stroom. In specifieke gevallen is een infrarood product nog een alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn een normale dekvloer of misschien vloerbedekking zoals vinyl, PVC, tapijt, parket, laminaat, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit er spoed achter de aanvraag of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Derhalve kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Holthone alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Zoals postcode, straatnaam en huisnummer, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Op jouw mail delen we een prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Hardenberg en omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van de beste vloerverwarming specialisten regio Holthone

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste werkt is mede afhankelijk van jouw wensen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het type ondervloer de bouwtechnische staat van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de hoogte van de investering. In het onderstaande blok vind je bruikbare informatie over de diverse soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit model wint aan terrein in Nederland. Dit is met name interessant als de budgetten summier zijn en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in isolerende noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste pluspunten zijn een lagere keteltemperatuur en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Holthone.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, ATAG, Bosch, Intergas, Remeha, Vaillant.

Natbouwsysteem

Bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit segment verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit zorgt voor een bestendige en sterke vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Danfoss, Technea, Therminon, Warmup0Holthone

  Een elektrische vloerverwarming is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Elektrische kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele bekende voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We raden het aan voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

  • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
  • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
  • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Holthone

Als je het systeem laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De leidingen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Holthone.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw huis op een goedkope verwarmen verwarmen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Holthone liggen tussen de €1100,00 tot €2300,00. Accurate kostenramingen zijn natuurlijk afhankelijk van allerlei werkzaamheden. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante factoren die de tarieven beïnvloeden: het type systeem, het woonoppervlak, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort dekvloer. In de volgende tabel tref je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Holthone (update dinsdag, 23 juli 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€700 – €740€770 – €785
20 m2€925 – €1325€1025 – €1475
45 m2€2200 – €2750€2600 – €3300
70 m2€3800 – €4450€4175 – €4700
80 – 90 m2€5250 – €5650€5600 – €6425
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, wapening, tackerplaten, verdeler, pompschakelaar, thermostaat, noppenplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Overijssel).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Op dit moment kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer zijn een uitstekende match. Tip: meerdere soorten hebben een te hoge thermische weerstand. Je kunt dan denken aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of vloerenwinkel. Zij vertellen dan wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het schema hierna lees je kort en bondig extra informatie over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Holthone? In de tabel hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Bekijk ook installateurs in Schuinesloot, De Krim en Slagharen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Hardenberg bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.hardenberg.nl). Voor verduurzaming energiebronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Holthone?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.025 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zo’n €5.350 voor een groter huis (100 m2). De uiteindelijke prijs wordt berekend aan de hand van het soort product (traditioneel vs. elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement komt tot stand door het soort systeem, de dekvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een goed geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Door het toepassen van dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Holthone, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker haalbaar. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Om te beginnen kan je vloerverwarming leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De duurdere optie is infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7779.

Plaats een reactie