Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Radewijk vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Radewijk? Vloerverwarming is een laag temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer aangebracht wordt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Je hebt geen last meer van koude voeten! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via dit portaal delen we nuttige informatie over de veel gekozen keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de kosten. Heb je interesse? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Radewijk!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-radewijk-7791

Vloerverwarming laten leggen in Radewijk

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een hele mooie klus. Is dit allemaal nieuw, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een deskundige. Op die manier weet je gegarandeerd dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan hieronder specificeren in 5 korte onderdelen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Beschrijf je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld woonkamer, badkamer, slaapkamer, berging / schuur, toilet, gang. Vaak kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een type verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Bekende producten zijn een warm-water installatie of een deels elektrische oplossing. In specifieke gevallen kan een infrarood systeem zeker ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Vertel op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om enkel een dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. PVC, laminaat, tegels, tapijt, vinyl, parket. Het is ook goed om te vertellen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dat een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoerdatum

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Zo kunnen de installatiebedrijven in Radewijk vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. Er wordt gevraagd naar postcode en huisnummer, e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Op jouw mail bieden wij kosteloos een een offerte van de beste vloerverwarming bedrijven in Hardenberg en de omliggende gemeente. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van professionele vloerverwarming experts nabij Radewijk

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat aansluit bij jouw situatie hangt af van een aantal factoren: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat ook effect heeft op het advies is het type ondervloer het gewicht dat de ondervloer aankan, beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In de lijst hierna vertellen we meer over de meest gekozen soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit concept wordt steeds populairder. Vooral als het weinig mag kosten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in op maat gemaakte isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen wordt de definitieve toplaag gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op een kleinere opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Radewijk.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Nefit, Bosch, Intergas, Vaillant, AWB.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit resulteert in een bestendige en sterke vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Therminon, WTH, Magnum, Technea, Danfoss, e-Heat.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Radewijk

Een volledig elektrisch product werkt op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Vloerverwarmingskabels, een slim mattensysteem of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn de meest populaire toepassingen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische modellen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We raden het aan voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming in Radewijk

Als je het systeem laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Speciale verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd niet lang is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Radewijk.

 • Snelle en praktische methode.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw woning op een innovatieve verwarmen opstoken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Radewijk schommelen tussen de €975,00 tot €2000,00. De geldende tarieven zijn afhankelijk van verschillende aspecten. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige factoren die de tarieven beïnvloeden: het soort verwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, de manier van leggen en het type vloerbedekking. In het volgende blok verstrekken we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Radewijk (update dinsdag, 23 juli 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€715 – €740€755 – €790
20 – 25 m2€900 – €1350€1050 – €1475
40 – 50 m2€2225 – €2775€2625 – €3300
60 – 65 m2€3750 – €4350€4075 – €4900
85 – 90 m2€5175 – €5775€5575 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, wapening, tackerplaten, draadmatten, noppenplaten, verdeler, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Overijssel).

De beste soorten vloerbedekking

Hedendaags kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het beste samen. Disclaimer: meerdere constructies geven minder goede prestaties. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakbedrijf of showroom. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Onderstaand vind je overzichtelijk meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven zoeken

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Radewijk? In de tabel hieronder delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Soms kunnen zij jou verder adviseren en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Holtheme, Venebrugge en Den Velde.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- & bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Hardenberg is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.hardenberg.nl). Voor milieuvriendelijkere maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Radewijk?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €925 voor 10 tot 20 m2 tot zeker €6.300 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs kom tot stand door het geselecteerde product (watergedragen of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement komt tot stand door de geselecteerde installatie, de ondervloer en de totale thermische schil van het huis. In een grondig geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Radewijk, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat steeds vaker gebeurt. Je hebt twee mogelijkheden. Als eerste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Het gevolg is wel dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze aanpak maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waarin de leidingen komen te liggen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7791.

Plaats een reactie