Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Emmen vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Emmen? Vloerverwarming betreft een zuinige manier van verwarmen die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via dit portaal delen we praktische informatie over de meest toegepaste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij meteen beginnen? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Emmen!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-emmen-7811

Vloerverwarming laten leggen in Emmen

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen best goed te doen. Heb je geen technische kennis, of heb je geen tijd? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. Met een professional weet je zeker dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je stapsgewijs wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Woning specificeren

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Specificeer het aantal vierkante meters en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de berging / schuur, slaapkamer, badkamer, gang, toilet, keuken. Indien mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies het type systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Populaire soorten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een op elektriciteit werkend systeem. In specifieke gevallen is een toepassing met infrarood ook het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vul in wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan een basis dekvloer of vloerafwerking als parket, tegels, PVC, laminaat, tapijt, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat er voor ondervloer aanwezig is. Bijvoorbeeld beton, hout of steen.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Derhalve kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Emmen op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals het adres van de woning, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Via mail of per post sturen wij 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Emmen en de nabije omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming vakmannen regio Emmen

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat bij jouw situatie past hangt af van diverse aspecten: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuw te bouwen huis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagkracht van de ondervloer, de mate van isolatie en budget. In de lijst hierna check je handige informatie over de relevante systemen en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing zien we steeds meer terug in de woningbouw. We zien het met name bij renovatieprojecten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op innovatieve noppenplaten of isolatieplaten. Op dit systeem kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De belangrijkste pluspunten zijn een lagere keteltemperatuur en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Emmen.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, ATAG, Remeha, Bosch, Vaillant, Intergas.

Natbouwsysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit resulteert in een meer solide vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Danfoss, Therminon, e-Heat, Magnum, Technea, Warmup.

Elektrische vloerverwarming in Emmen

Een elektrische installatie werkt 100% op stroom. Er zijn verschillende soorten. Stroomkabels, een slim mattensysteem en vloerverwarmingsfolie worden het meest toegepast. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Emmen

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. Deze constructies komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Emmen.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke wijze warm maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Emmen liggen rond de €1125,00 – €2300,00. Goede prijsindicaties worden berekend a.d.h.v. allemaal aspecten. Ten eerste wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Belangrijke keuzemogelijkheden die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende schema krijg je inzicht in de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Emmen (update zondag, 26 mei 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€695 – €725€765 – €800
20 – 25 m2€950 – €1325€1075 – €1500
50 m2€2300 – €2825€2500 – €3325
65 – 70 m2€3850 – €4375€4125 – €4750
90 m2 +€5175 – €5725€5650 – €6450
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, pompschakelaar, wapening, draadmatten, thermostaat, tackerplaten, noppenplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Drenthe).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Eigenlijk werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels en steen zijn het best te combineren. Let op: bepaalde soorten geven minder goede prestaties. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een expert of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact welke afwerkvloer past bij jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder delen we overzichtelijk praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven zoeken

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Emmen? In het gedeelte hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Ommen, Coevorden en Borger-Odoorn.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Emmen ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.emmen.nl). Voor verduurzaming installaties zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Emmen?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.375 voor 15 m2 oplopend tot €5.800 voor 100 m2. De kostprijs wordt bepaald door het soort model (traditioneel vs. elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement heeft te maken met het geselecteerde systeem, de vloerbedekking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In perfect geïsoleerde kamers zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Emmen, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een goede keuze. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als handigste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de huidige dekvloer. Een minpunt van deze aanpak is extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de vloer gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7800, 7801, 7811, 7812, 7813, 7814, 7815, 7821, 7822, 7823, 7824, 7825, 7826, 7827, 7828.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie