Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Lutten vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Lutten? Vloerverwarming is een populaire manier van verwarmen die direct onder de vloer ligt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze site vind je veel info over de veel gekozen keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij snel van start? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Lutten!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-lutten-7775

Vloerverwarming laten leggen in Lutten

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. In die situatie is er geen twijfel of het allemaal juist aangesloten wordt. In ons complete stappenplan verhelderen we in 5 korte onderdelen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Inzicht in je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld gang, berging / schuur, woonkamer, toilet, keuken, slaapkamer. Indien mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Gangbare systemen zijn een watergedragen of een deels elektrische oplossing. In specifieke gevallen is een toepassing met infrarood een derde alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Verduidelijk wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan een standaard dekvloer of misschien vloerbedekking zoals vinyl, parket, PVC, linoleum, laminaat, tapijt. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor type ondervloer toegepast is. Zoals een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Hiermee kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Lutten alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar het adres van de woning, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Per mail krijg je offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Hardenberg en omliggende plaatsen. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van erkende vloerverwarming installateurs nabij Lutten

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze heeft te maken met verschillende onderdelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Waar je ook rekening mee moet houden: het type ondervloer de draagkracht van de ondervloer, opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In onderstaande opsomming vind je praktische informatie over de relevante systemen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit concept kan uitkomst bieden in veel situaties. Met name bij renovatiewerkzaamheden en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in slimme noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Pluspunten daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Lutten.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Remeha, Intergas, Nefit, ATAG, Vaillant.

Vloerverwarming nat systeem

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Het verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit geeft een bestendige en sterke vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Therminon, Danfoss, e-Heat, WTH, Warmup, Magnum.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Lutten

De elektrische variant is een populaire manier van verwarmen met stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen worden het meest toegepast. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. We raden het aan voor kamers waar niet in geleefd wordt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Lutten

Als je kiest voor infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Speciale verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. Dit resulteert erin dat de vloer snel warm wordt en dat er gering warmteverlies zal optreden. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Lutten.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw huis op een voordelige verwarmen opstoken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Lutten liggen tussen de €1225,00 – €2125,00. Accurate kostenramingen hangen af van velerlei facetten. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Andere aspecten die effect hebben op de kosten zijn: het soort systeem, het woonoppervlak, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het type vloerbedekking. In de tabel hieronder tref je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Lutten (update donderdag, 13 juni 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€715 – €725€770 – €800
25 m2€950 – €1250€1100 – €1575
40 – 45 m2€2275 – €2850€2525 – €3375
60 – 70 m2€3825 – €4425€4000 – €4850
80 – 90 m2€5200 – €5675€5650 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, tackerplaten, wapening, verdeler, thermostaat, pompschakelaar, noppenplaten en uurloon (provincie Overijssel).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Let op: sommige soorten geven minder goede prestaties. Dit zijn bijvoorbeeld dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of winkel. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de volgende weergave verstrekken we stapsgewijs praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven zoeken

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Lutten? In het gedeelte hieronder check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Weiteveen, Slagharen en Zandpol.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- en bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Hardenberg is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.hardenberg.nl). Voor verduurzaming producten zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Lutten?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.450 voor 10 m2 tot gemiddeld €5.000 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De kostprijs hangt sterk af van het gewenste model (watergedragen of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement komt tot stand door het gekozen model, de vloerbedekking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In ideaal geïsoleerde panden zal het rendement effect snel naar voren komen. Middels gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Lutten, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een goede keuze. Er zijn 2 manieren: Allereerst kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Houd hierbij rekening met extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Bij deze aanpak moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7775.

Plaats een reactie