Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Collendoorn vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Collendoorn? Dit is een type verwarming die de vloer met warm water verwarmt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze website lees je praktische informatie over de veel gekozen typen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij direct besparen? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Collendoorn!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-collendoorn-7798

Vloerverwarming laten leggen in Collendoorn

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het leggen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je twee linker handen, of komt het niet gelegen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. In die situatie is er geen twijfel of alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan hieronder adviseren we stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Weergave van de woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Geschikt zijn de gang, badkamer, keuken, berging / schuur, toilet, slaapkamer. Tevens is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor het type installatie. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Gangbare keuzes zijn een watergedragen of een op elektriciteit werkend systeem. In kleinere huisjes zijn infrarood matten onder de vloer ook een optie.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef aan wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om een betonvloer of vloerafwerking als parket, PVC, vinyl, linoleum, tapijt, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Verbouwperiode

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen aangesloten installatiebedrijven in Collendoorn op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Verstrek actuele details als adresgegevens, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via mail of per post bieden we vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Hardenberg en de regio daarbuiten. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van erkende vloerverwarming specialisten nabij Collendoorn

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem hangt af van verschillende onderdelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Verder wordt er gekeken naar het soort ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijs die je maximaal wilt betalen. Hieronder lees je meer info over de meest gekozen soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze theorie wordt steeds populairder. Met name bij renovaties en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in losse noppenplaten en isolatieplaten. Daarbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. Pluspunten daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Collendoorn.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, AWB, Remeha, Bosch, Vaillant.

Natbouw-verwarming

In het geval van natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een sterke en stabiele vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, Warmup, e-Heat, Therminon, Magnum.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Collendoorn

Een elektrische vloerverwarming heeft stroom als warmtebron. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Vloerverwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn het overwegen waard. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is een goede opties voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Collendoorn

Bij infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Dunne verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd erg kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Collendoorn.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke manier verwarmen en koelen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

De kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Collendoorn komen uit tussen de €1150,00 tot €1900,00. Accurate kostenramingen worden berekend a.d.h.v. allemaal factoren. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Relevante factoren die prijsbepalend zijn: het soort systeem, het aantal m2 van de ruimte, de legwijze en het soort afwerkvloer. In de volgende weergave tref je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Collendoorn (update zondag, 14 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€710 – €725€755 – €795
20 m2€800 – €1300€1100 – €1600
40 – 50 m2€2250 – €2900€2650 – €3375
65 – 70 m2€3775 – €4425€4025 – €4900
85 m2 +€5175 – €5700€5750 – €6350
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, noppenplaten, pompschakelaar, tackerplaten, thermostaat, verdeler, draadmatten en arbeidskosten (provincie Overijssel).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Eigenlijk kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Let op: bepaalde soorten hebben een te sterk isolerende werking. We spreken daarvan bij o.a. massief houten vloeren of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het volgende blok tref je in het kort meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven uit de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Collendoorn? In de tabel hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Heemserveen, Nieuw-Weerdinge en Diffelen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Hardenberg kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.hardenberg.nl). Voor duurzame energiebronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Collendoorn?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €850 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €6.350 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De verwachte prijs hangt sterk af van de gekozen installatie (elektrisch of traditioneel), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe beter de warmteoverdracht is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het precieze rendement hangt af van het type product, de afwerklaag en de totale thermische schil van het huis. In een juist geïsoleerde ruimte zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door het toepassen van dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Collendoorn, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren zien we steeds meer. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Om te beginnen kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een tweede manier is infrezen. Als je daarvoor kiest worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7798.

Plaats een reactie